Arkistosta vuodelta 2018

Sunnuntaina Sankkurilla pelattiin tasokas Nelosen kamppailu, kun sarjan kärkikaksikko otti yhteen runsaslukuisen yleisön edessä. PAVEn ja LehPa yj:n välinen ottelu päättyi tasatulokseen 1–1 (0–0).

Iisalmelaisleirissä pelistä odotettiin haastavaa, sillä PAVE oli kärsinyt kauden ainoan pistemenetyksensä toukokuussa hävittyään juuri LehPa yj:n vieraana Lehmossa. Muutaman poissaolon myötä tiedettiin luvassa olevan työntäyteinen iltapäivä kovatasoista vastustajaa vastaan.

Ottelu alkoi tunnustellen. Puoli tuntia peliä käytiin pallon hallinnan vaihdellessa puolin ja toisin. Jakson loppu oli sitten vierailta vahva ja pallo vietti aikaansa iisalmelaisten päädyssä. Aivan huippupaikat olivat vähissä ensimmäisellä jaksolla. PAVEn paras paikka tuli kulmapotkun jälkitilanteesta, kun pusku meni vähän ohi maalista. Vierailla oli pari paikkaa enemmän, mutta niistä ei mainittavaa kehkeytynyt laukausten kilpistyessä puolustukseen tai karatessa ohi.

LehPa yj onnistui maalinteossa toisella jaksolla 56. minuutilla. Tyrehtyneen PAVE-hyökkäyksen jälkeen maalivahti antoi nopeasti maalipotkun ja pallo tuotiin laitaa myöten ylöspäin. Hyvä ”määrämittainen” pystypallo tipahti puolustuslinjan yli juoksuun joensuulaishyökkääjälle, joka sijoitti pelivälineen verkkoon.

Maalin myötä LehPa yj sai päälle hyvän vaiheen, ja pian sillä olikin pari huippusaumaa mennä jo kahden maalin johtoon. Puolittainen läpiajokaan ei kuitenkaan tuonut tulosta ja kohta kotijoukkue oli taas paremmin pelissä mukana. Miro Luoma oli tasoittaa puskullaan pelin kulmapotkusta, mutta maalivahti vielä pelasti venytyksellään maaliin menossa olleen yrityksen.

Sitten pelikello oli ehtinyt 77. minuutille, kun kotiyleisö repesi riemuun. Luoma väänsi pallon itselleen keskialueen laidalla ja vaihtoi laitaa syöttäen pallon Tapio Merkkiniemelle. Boksissa korkeaan keskityspalloon ei osunut kukaan hypänneistä ja niinpä pallo tuli maalin eteen Simo Rothille, joka sitten ampui läheltä varmasti pelivälineen ohi maalivahdin.

Nyt maali puolestaan piristi keltapaitojen otteita, mutta vastustaja puolusti edelleen hyvin, jolloin hyökkäykset pysähtyivät ennen maalipaikkoja. Aivan viimeisellä minuutilla vierailijat saivat vielä vaarallisen hyvän paineen PAVEn päätyyn, mutta osumaan asti ei tulosta enää tullut.

LehPa yj hallitsi kokonaisuutena palloa enemmän ja loi useamman maalitilanteen, joskaan aivan huippupaikoilla ei ottelussa mässäilty. PAVE ei päässyt murtautumaan maalipaikoille yhtä useasti mutta oli sitäkin tehokkaampi viimeistelyssä. Maalivahti Asse Martikainen pelasi vahvan ottelun, samoin koko joukkueen puolustussuunnan peli pysyi tarvittavan nöyränä kaikki 90 minuuttia. Loppuvihellyksen jälkeen tasapeli maistui varmasti paremmalta kotijoukkueen kopissa, sillä tulos oli jokseenkin optimaalinen lähtöasetelmiin nähden.

Tasapeli tarkoitti, että joukkueiden ero säilyi kahdessa pisteessä PAVEn hyväksi ja PAVE jatkaa sarjakärjessä. Toisaalta samalla ratkesi, että jos joukkueet syksyllä päätyisivät tasapisteisiin, LehPa yj olisi edellä keskinäisten otteluiden pisteiden nojalla.

Seuraavaksi PAVElla on vuorossa kaksi vieraspeliä. Ensimmäinen niistä on perjantaina 10.8., kun keltapaitojen matka käy Rautavaaran urheilukentälle Raikun vieraaksi.