Arkistosta vuodelta 2010

Image

PAVEn edustusjoukkue varmisti sunnuntaina 19.9. Itä-Suomen Viitosen voiton, kun keltapaidat kaatoivat Sankariniemellä joensuulaisen AFC Keltikin lukemin 2–0 (1–0). Voitto nosti PAVEn loppusarjassa tavoittamattomaan johtoon, kun sarjaa on jäljellä enää yksi ottelukierros.

Toisena loppusarjassa ollut Viitosen A-lohkon voittaja Keltik aloitti ottelun isäntäjoukkuetta sähäkämmin. Aivan alkuminuuteilla se sai parhaimman paikkansa koko ottelussa, kun pusku kulmapotkusta suuntautui hieman yli maalin. Jakson edetessä myös PAVE sai jalat liikkeelle ja otteet kentällä tasaantuivat.

Peli eteni tasaisena aina noin puolen tunnin kohdalle saakka, jolloin PAVE onnistui tekemään avausmaalin. Kapteeni Aku Tuovinen antoi kulmapotkun ja Jani Nissinen puski maalin edustalta pallon tolppaa hipoen verkkoon.

Maali toi lisäpuhtia PAVEn hyökkäyspeliin ja pian sille tulikin lisää maalipaikkoja, joista kaksi oli todella lähellä. Ensin Keltikin maalivahti venytti upeasti Tuovisen vapaapotkun aivan ylänurkasta ja vähän myöhemmin Keltikin puolustaja pelasti Nissinen laukauksen maaliviivalta. Tauolle mentiin 1–0-lukemissa.

Vierailijajoukkue palasi tauolta PAVEa terävämmin ja toisen jakson alkuminuutit mentiin Keltikin luodessa hyökkäyksiä PAVEn päähän. PAVEn puolustuspeli toimi mainiosti, eikä Keltik saanut tuotettua hyökkäyksistään kunnollisia maalipaikkoja tai -laukauksia. PAVEn maalivahti Harri Korolainen piti taas maalinsa puhtaana.

Kun vastustaja ei hyödyntänyt jakson alun hyökkäyksiään, tasoituksen sijaan nähtiin 2–0-maali noin 50–60 minuutin kohdalla. Kärkimies Jani Nissinen juoksi Jari Ollikaisen keskikentältä laittamaan hyvään pystysyöttöön, voitti pallon maalivahdilta ja sai laittaa pallon lopulta tyhjään maaliin.

PAVEn kolmas maali oli lähempänä kuin Keltikin kavennus, sillä ottelun loppupuolella keltapaidoille siunaantui vielä muutama hyvä maalitilanne. Lopulta hienossa syyssäässä pelatussa mittelössä ei enää enemmän maaleja tullut.

Kauden viimeinen kotiottelu toi PAVElle Viitosen mestaruuden ohella kahdeksannen voiton putkeen. PAVEn kauden päätösottelu pelataan Kuopiossa sunnuntaina 26.9. Ottelussa vastaan asettuu B-lohkon kolmonen FC Tarzan.Image

PAVE - AFC Keltik 2-0 (1-0)