Arkistosta vuodelta 2012

PAVE nappasi voiton AC BARCAsta Riistavedellä sunnuntaina luvuin 1–2 (0–0). Lähtökohdat peliin jättivät toivomisen varaa, sillä iisalmelaiset lähtivät vieraspeliin kymmenellä miehellä ja ilman varsinaista maalivahtiaan. Poissaolot sattuivat kasaantumaan samalle päivälle mm. lomareissujen vuoksi. Vaikka moni runkopelaajista oli poissa, PAVE vei kuitenkin mukanaan täydet sarjapisteet.

Maalivahdin paidan veti ylleen toppari Antti Kauppinen, jolla riitti hommia helteisellä Vartialan kentällä. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue loi paljon hyökkäyksiä ja sai laukauksiakin, mutta se ei saanut kuitenkaan kovin montaa vaarallista maalipaikkaa. Paine oli välillä kova PAVEn päädyssä, mutta puolustus ja maalivahti pelasivat hyvin eikä maalia päästetty.

Avauspuoliajalla PAVElla oli vähemmän tilanteita, mutta kunnon maalipaikkoja vähintään yhtä paljon. Vierailijakaan ei silti onnistunut maalia tekemään.

Toisellakin puoliajalla nähtiin maalitilanteiden tuhlailua, kunnes 59. minuutilla PAVEn Jesse Eskelinen sai pallon rajaheiton jälkeen oikealla laidalla ja keskitti maalin eteen Veli-Matti Räihälle, joka ohjasi pallon hienosti päällään takanurkkaan.

Pelin vanhetessa rankka keli alkoi tuntua etenkin vajaamiehisen vierailijan jaloissa. AC BARCAlla oli heittää kentälle vaihtomiehiä, mutta helle vaikutti varmasti koko pelin tempoon.

Kotijoukkueella ehti olla jo muutama loistava sauma tasoitukseen, ennen kuin viimein 84. minuutilla se onnistui. Jarno Miettinen tuikkasi keskityksen seurauksena maalin edustalle jääneen irtopallon verkkoon.

Mutta tasalukemissa ei edetty minuuttiakaan, koska PAVE siirtyi takaisin johtoon salamannopeasti. Nimittäin tasoitusmaalia seuranneessa aloituksessa Aku Tuovinen vastaanotti aloitussyötön ja lähetti heti pitkän pystysyötön vasempaan laitaan. Pallo tuli tarkasti laidalla juosseelle Räihälle, joka karisti pakin ja pamautti pallon maalivahdin ohi verkkoon.

PAVE puolusti johtonsa loppuun saakka ja niin joukkue otti lohkon kärkikamppailun kannalta tärkeät kolme sarjapistettä. Ottelun painopiste oli enemmän keltapaitojen kenttäpäässä, mutta joukkueen hyvä puolustus- ja maalivahtipeli sekä parempi viimeistely riittivät voittoon.

Seuraavaksi PAVE kohtaa paikallispelissä LaPa-95:n perjantaina 3.8. Kangaslammilla.

AC BARCA - PAVE 1-2 (0-0)

0-1 59min Räihä (Eskelinen)
1-1 84min AC BARCA
1-2 85min Räihä (Tuovinen)