Arkistosta vuodelta 2009

PAVEn edustusjoukkue pelasi lauantaina 19.9. Kangaslammen kentällä kauden viimeisen Nelosen ottelunsa. PAVEn johtoasema kääntyi viime minuuteilla kuopiolaisen vierailijan LiPan voitoksi maalein 2–3 (1–1).

Ottelun avausmaalin teki LiPa noin parinkymmenen minuutin kohdalla. Keskitys vasemmalta laidalta tuli maalin edustalla vapaana olleelle kuopiolaispelurille, joka puski pallon maaliin.

Keltapaitojen tasoitusmaali tuli todella komealla tavalla ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Aleksi Hartikainen taisteli pallon itselleen vasemmalla laidalla noin 16-alueen kulmalla ja syötti alaspäin Pasi Hiltuselle, joka ampui pallon upeasti reilusta paristakymmenestä metristä aivan oikeaan ylänurkkaan.

Toisella puoliajalla Samuli Laitinen vei PAVEn 2–1-johtoon. Aku Tuovinen vapautti nopealla keskialueen vapaapotkullaan Laitisen yksin läpi, ja varma sijoitus alanurkkaan ohitti LiPa-vahdin.

Mutta PAVEn peli ei pysynyt kasassa loppuun asti, sillä LiPa teki kaksi maalia parin minuutin sisällä, kun ottelua oli jäljellä vain muutama minuutti.

Tasoitusmaalia edeltäneessä PAVEn hyökkäyksessä oli hyvä paikka siirtyä jo 3–1-johtoon, mutta maalin edessä vapaana olleet kaksi PAVE-pelaajaa eivät kumpikaan yltäneet keskityspalloon. Niinpä LiPa sai pallon ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Kun PAVElla oli miehet vielä palaamassa hyökkäyksestä, pallo pelattiin täysin vapaalle LiPa-hyökkääjälle PAVEn maalin eteen ja seurauksena oli tasoitusmaali.

Ja pari minuuttia myöhemmin kuopiolaiset jo johtivatkin peliä. LiPan pelaaja oli jostain syystä jälleen vapaana vetopaikassa. PAVEn maalilla hienon pelin pelannut Antti Kauppinen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta pallo kimposi tolpasta takaisin LiPa-pelaajalle, joka sitten pamautti pallon verkkoon.

Lopussa PAVE hallitsi palloa ja yritti hakea vielä tasoitusta, mutta todellisia maalipaikkoja ei enää saatu aikaiseksi.

Edustusjoukkueen kausi on nyt pelattu, ja PAVEn sijoitus Itä-Suomen Nelosen B-lohkossa on 11.

PAVE - LiPa 2-3 (1-1)

PAVEn kokoonpano: Antti Kauppinen (mv), Ville Hakkarainen, Pasi Hiltunen, Jani Nissinen (V), Petteri Hiltunen, Marko Kärkkäinen, Jari Leinonen, Samuli Laitinen, Janne Räsänen, Aku Tuovinen (C), Aleksi Hartikainen

Vaihdosta: Jari Ollikainen, Jani Sutinen, Henry Luimula