Arkistosta vuodelta 2012

Viitonen käynnistyi PAVEn osalta perjantaina 11.5. Iisalmessa, kun vanha tuttu vastustaja KiuPa Kiuruvedeltä kaatui lukemin 8–1 (6–0). Ottelu oli alun perin määrä pelata Haukiniemen hiekalla, mutta joukkueet saivat luvan siirtää sen jalkapallohalliin.

Kauden avausmaali tuli jo neljännellä minuutilla. Keltapaitojen pelaajavalmentaja Juha Roth liippasi päällään pystysyötön kärkimieskollegalleen Veli-Matti Räihälle, joka pääsi keskeltä tinttaamaan pallon maaliin ohi KiuPan maalivahdin.

Kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin hieno maali. Toinen pelaajavalmentaja Tapio Merkkiniemi sai pallon keskialueella ja haki itselleen vetopaikan lähes 30 metrin kohdalta hieman oikealta. Kaukolaukaus kantoi komeasti maalin vasempaan ylänurkkaan.

16. minuutilla PAVEn hyökkäys päättyi 3–0-maaliin, kun Roth tarjoili vasemmalta päätyrajan tuntumasta syötön Räihälle, joka kavensi keskelle ja ampui pallon verkkoon puolustuksen estelyistä huolimatta.

Räihän hattutemppu oli valmis puolen tunnin kohdalla. Keskialueella pallo tuli Rothille ja hänen antama pystysyöttö vapautti jälleen Räihän karkumatkalle. Hän tuikkasi pallon maaliin 16-rajan takaa.

Ja kun kärkimies oli päässyt maalien makuun, parin minuutin päästä maalisaldo näytti jo neljää. Vasemmalta laidalta hieman yllättäen lähtenyt kaukolaukaus löysi tiensä maaliin etukulmasta.

Vähän ennen taukoa Aku Tuovista rikottiin 16-alueella, mistä tuomiona oli rangaistuspotku. Tuovinen ampui varmasti pallon pilkulta alanurkkaan, ja niinpä taukoa vietettiin 6–0-lukemissa.

PAVE oli hallitsevampi ja myös tehokas maalipaikoissaan. KiuPalla oli tilanteensa, vaikka ne olivatkin lähinnä kaukolaukauksia. Petri Ekholmilla PAVEn maalilla riitti joka tapauksessa ajoittain töitä.

Toisella jaksolla keltapaidat tekivät runsaasti vaihtoja, sillä vaihtomiehiä oli penkillä peräti yksitoista. Ja kun peli oli käytännössä jo ratkennut, jälkimmäisellä osalla ottelussa oli jo pelailun tuntua eikä maalitilanteita enää tullut eka jakson tahtiin. Kolme maalia kuitenkin vielä nähtiin.

Kulmapotkutilanteesta Petri Kalanti taiteili kantapäällään pallon verkkoon maalin edessä, kun pelikello näytti 48 minuuttia. Syötön maaliin tarjosi Ville Hakkarainen.

Kalanti puolestaan tarjosi 66. minuutilla kulmapotkun, jonka keltapaitojen vastavalittu uusi kapteeni Antti Kauppinen puski maaliin vieden kotijoukkueen jo 8–0-johtoon.

Jakson loppupuolella KiuPan pelaaja tälläsi kaukovedon ylärimaan. Sitten kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa tuomari vihelsi kaksinkamppailun seurauksena rangaistuspotkun KiuPalle. Henri Kumpulainen rikkoi kuparisen ja teki pilkulta varmasti maalin.

Kausi alkoi runsasmaalisella voitolla. Tuloksesta on hyvä jatkaa kohti seuraavaa koitosta, joka on vierasottelu Nurmeksessa, missä PAVE kohtaa Juuan Palloseuran 2-joukkueen.

PAVE - KiuPa 8-1 (6-0)

1-0 4min Räihä (Roth)
2-0 6min Merkkiniemi
3-0 16min Räihä (Roth)
4-0 28min Räihä (Roth)
5-0 30min Räihä (Kalanti)
6-0 44min rp Tuovinen

7-0 48min Kalanti (Hakkarainen)