Iisalmen Sanomat 25.8.2008:

Onnekkaat Zulimanit veivät pisteet PAVElta

Tommi Korpihalla
Iisalmi

Jos laukoo viiden rajalta pallon sivurajalle, siitä ei hyvää seuraa. Tai jos puskee pallon viime minuutilla avopaikasta tolpan väärälle puolelle, ei siitäkään päätä silitellä. Mutta jos laukoo paristakymmenestä metristä kovaa kohti maalia, pallo ottaa kimmokkeen puolustajasta, ja menee maaliin, kaverit kiittelevät.

Näin kävi sunnuntaina Sankariniemellä Jarmo Kauppiselle. Harmi vain, että tämä Kauppinen pelaa kuopiolaisen Zulimanien joukkueessa. Kotijoukkue PAVE oli se, joka laukoi ja puski ohi maalin. Jalkapalloilun Kolmosen pisteet lähtivät kuopiolaisten mukaan maalein 0–1 (0–0).

– Olisimme ansainneet tasapelin. Lopussa nousimme hyvin ja meillä oli paikkoja, jotka olisi pitänyt käyttää hyödyksi, PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen sanoi.

PAVEn ja Zulimanien ottelun ensimmäinen jakso oli varovaista, tarkkaa ja puolustusvoittoista. Vai mitä sanot siitä, että ensimmäisellä jaksolla nähtiin vain yksi kulmapotku.

Ensimmäisen jakson zulu-hallinnan jälkeen toisella jaksolla PAVE otti kentän haltuunsa. Kotijoukkue nosti peliä hyvin, mutta ratkaisevat syötöt kuudentoista sisään viipyivät liikaa ja kuopiolaiset pääsivät katkomaan. Varsinkin keskialueen pallonmenetyksistä Zulimanit pääsivät nopeasti vastahyökkäyksiin.

Ottelun ainoa maali syntyi PAVEn keskialueen pallonmenetyksen jälkeen, kun zulut sai pallon oikealla laidalla. Pallo pelattiin keskelle Kauppiselle, joka laukoi kalakukon tuurilla pavelaispuolustajan jalan kautta sellaisen roikun, ettei Pasi Tenhunen PAVEn maalilla mahtanut yläparrun alle painuneelle vedolle mitään.

Johto-osuman jälkeen PAVElla oli paikkansa tasoitukseen, mutta siinä joukkue ei onnistunut. PAVEn hyökätessä zuluilla oli paikkansa, jopa rangaistuspotkukin, mutta Tenhunen esti lisämaalien synnyn.

– Meidän keskikentällä näkyi Riku Venäläisen poissaolo, mutta ei meidän porukka huonosti pelannut, Kukkonen sanoi.

– Zuluja vastaan oli pakko lähteä puolustamaan ja siinä onnistuttiin, vastustajallahan ei kovin monta maalipaikkaa ollut. Meidän topparipari oli hyvä, mutta kentän paras pelimies löytyi meidän alakerrasta vasemmalta, Kukkonen kehui Joonas Ristoa.

PAVElla on sarjassa vielä neljä ottelua pelaamatta.

PAVE - Zulimanit 0-1 (0-0)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Jarno Laitinen, Joonas Risto (V), Petri Hätinen, Toni Heiskanen (V), Esa Kauppinen (V) (79min Fabio), Jouni Kasurinen, Aku Tuovinen, Mikko Tervonen (C), Jonne Räisänen, Mika Pesonen (59min Aleksi Hartikainen)

Muut vaihdossa: Niko Piironen, Oskari Vilpponen, Heikki Korkalainen, Tapio Merkkiniemi