Arkistosta vuodelta 2009

PAVE kohtasi sunnuntaina 30.8. sarjan voitosta kamppailevan Siilinjärven Palloseuran Iisalmessa. Kangaslammen kentällä pelattu ottelu päättyi SiPSin selvään 1–6 (1–3) -voittoon.

Kärkijoukkueella on riveissään kokemusta ylemmiltä sarjaportailta vaikka muille jakaa. Nyt kentällä nähtiin myös viime kauden PAVEsta tuttu Marko Kurikka.

Ottelun ensimmäisen maalitilanteen järjesti kotijoukkue jo toisella minuutilla eikä sitä jätetty käyttämättä. Samuli Laitinen avasi pallon laidasta korkeana keskelle Aku Tuoviselle, joka harhautti puolustajan ja ampui pallon tarkasti verkkoon ohi SiPS-vahdin.

Salama-avauksen jälkeen peli alkoi vähitellen kääntyä vierailijan hallinnaksi ja muutamia tilanteita syntyi kotijoukkueen maalille, mutta PAVEllakin oli paikkansa toiseen maaliin.

SiPS sai tasoitusmaalinsa 14. minuutilla. Hyökkäyksen päätteeksi laukaus 16-rajalta napsahti ylänurkkaan.

1–2-johtomaali syntyi 28. minuutilla. Pallo pomppi kulmapotkun jälkitilanteessa SiPS-pelurille, joka ohjasi pallon verkkoon.

Kolmas vierailijan maali syntyi harmillisesti juuri ennen taukovihellystä. PAVEn pelaaja yritti purkaa kulmapotkun pois maalin edestä, mutta purkupallo kääntyi suoraan SiPS-pelurin päähän ja siitä tietysti maaliin.

Toisen jakson alkupuolisko oli jälleen tasaista pelailua, kunnes vierailijajoukkue sai neljännen maalinsa 75. minuutilla. Tämän jälkeen keltapaidoille koitti kuluneelle kaudelle tyypillinen musta hetki, kun SiPS takoi nopeasti kaksi maalia lisää muutaman minuutin sisään.

Loppuluvut 1–6 sinetöi PAVEn ex-maalivahti Juha Ovaskainen maalin edestä ohjaamalla 82. minuutilla.

Seuraavan ottelunsa PAVE pelaa sunnuntaina 6.9. Kuopiossa, kun vastaan asettuu Kurkimäen Kisa.

PAVE - SiPS 1-6 (1-3)