Arkistosta vuodelta 2015

Lauantaina PAVE pääsi viimein pelaamaan kotiottelun Sankariniemellä. Tapahtumaa juhlistaen keltapaidat ottivatkin selvän 6–2 (4–0) -voiton vierailija Lehmon Pallosta. Ottelussa tehtiin komeita osumia.

Maalinteko käynnistyi kolmannella peliminuutilla. Kapteeni Antti Kauppinen puski LehPan maalipotkun puolesta kentästä eteenpäin pelaajavalmentaja Marko Kärkkäiselle, joka puolestaan liippasi päällään pallon Simo Rothille. Kärkimies rynnisti boksiin ja tälläsi voimalla matalan vedon maaliin.

Vierailijan iltapuhde vaikeutui roimasti 22. minuutilla, kun maalivahti sai punaisen kortin. Keskityspallo tuli maalin nurkalle, jossa LehPa-vahti hamuili palloa hyökkääjän jaloista, mutta kaatoikin kädellään hyökkääjän. Seurannut rangaistuspotku kuitenkin suuntautui ohi maalista.

LehPan avausjakson ensimmäinen ja ainoa tilanne syntyi hetki tämän jälkeen, kun nopea vastahyökkäys PAVEn hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen tuotti laukauksen, joka meni hieman ohi maalin.

Sitten 30. minuutilla Kärkkäinen vei isännät 2–0-johtoon komealla kaukolaukauksella. Jeri Saastamoinen toimitti rajaheiton Kärkkäiselle, joka sai pallon lähellä kulmalippua ja laukoi putoavan vedon suoraan maaliin ylärimaa hipoen.

Neljä minuuttia myöhemmin nähtiin toinen komea maali, kun Kari Huttunen ohjasi päällään Oskari Mustosen antaman kulmapotkun etualueelta takanurkkaan.

4–0-taukonumerot syntyivät jakson viimeisellä minuutilla ja hieno oli tämäkin maali. Toppari Kauppinen lähetti pitkän pallon laitaan, missä laitapuolustaja Huttunen narutti puolustajan, toi pallon boksiin ja syötti Rothille, joka laukoi suoraan syötöstä pelivälineen ylänurkkaan puolustuksen keskeltä.

Toisen jakson alussa keltaisilla oli muutama loistosauma lisätä maalitiliä, mutta LehPan varavahti torjui hyvin. Sitten koitti vierailijalle vahva vaihe, kun se pääsi kuin varkain kaventamaan 4–1:een 65. minuutilla. PAVE pelasi lepsuhkosti puolustussuuntaan, ja kun maalivahdin avaus jäi hieman osoitteestaan, väliin ennätti vastustaja toimittaen pallon Klaus Nevalaiselle, joka sitten laukoi 16-alueelta läpiajosta maalin.

Vain kolme minuuttia myöhemmin syntyi 4–2-maali komealla laukauksella paristakymmenestä metristä. Julius Kettusen putoava veto painui tarkasti takaylänurkkaan ja maalivahti Joonas Piippo oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia.

Nopeat maalit loivat vierailijalle hengen päälle, mutta enää sentään ei maaleja alivoimaiselle vastustajalle annettu. Sen sijaan kotijoukkueen voitto sinetöityi 75. minuutilla 5–2-maalilla. Petri Kalanti antoi kierteisen kulmapotkun, joka tuli etutolpalle pelaajien ohi ja meni lopulta maaliin etunurkalta.

Loppulukemat 6–2:een teki Jani Sutinen. Aleksi Hartikainen liippasi Piipon avauksen Kalannille, joka sitten antoi keskikentältä hyvän syötön pystyyn Sutiselle ja laidalta vapaasti noussut laituri ampui hyvällä laukauksella maalin kuljetuksensa päätteeksi.

PAVE pelasi vahvan avausjakson. Neljän maalin lisäksi luotiin kymmenisen maalipaikkaa ja jo ennen ulosajoa oli tilanteet useampaan maaliin. Toisen jakson puolivälissä kotijoukkueen ote herpaantui hetkeksi ja LehPa taisteli kahden maalin päähän. Totta kai vajaamiehisenä pelaaminen teki vastustajan urakasta vielä vaikeamman ja varmasti ilman sitä olisi nähty erinäköinen peli, mutta tässä ottelussa PAVE oli selvästi edellä.

Katsojia oli aurinkoisella Sankariniemellä taas mukavan runsaasti. Voiton myötä keltapaidat nousivat sarjassa kolmanneksi. Torstaina 13.8. PAVE matkaa Kuopioon ja silloin vastassa on sarjanelonen LiPa.