Arkistosta vuodelta 2018

PAVEn lauantainen kotipeli tuotti kauden kolmannen voiton. Kuopiolainen Kings SC Akatemia kaatui Kankaalla maalein 4–0 (3–0). Toni Nousiainen tehtaili hattutempun, ja Simo Roth osui kertaalleen.

Ottelu käytiin Kankaalla helteisissä oloissa, vaikka reipas tuuli toikin hieman viilennystä.

Joukkueet kohtasivat kevättalvella kahdesti harjoituspelissä. Kumpikin voitti tuolloin kotonaan, joten tasaista peliä odoteltiin. Pallo pyörikin tasaisesti molemmilla joukkueilla, mutta vain kotijoukkue onnistui pääsemään maalipaikoille saakka, ja numerot olisivat voineet olla vielä suuremmatkin.

Nuorella vierasjoukkueella ei ollut tilanteita oikeastaan kuin vasta viime hetkillä. Kotijoukkue pysäytti vastustajan yritykset yleensä jo ennen viimeistä kentän kolmannesta ja maalilaukauksia ei ollut.

PAVE siirtyi 1–0-johtoon kolmannella peliminuutilla. Jeri Saastamoisen lähettämä kulmapotku tavoitti takatolpalta Toni Nousiaisen, joka puski isännät heti alussa johtoon. Neljä minuuttia myöhemmin Tapio Merkkiniemi antoi omalta kenttäpuoliskolta pitkän vapaapotkun, joka tuli pomppien boksiin ja Nousiainen tuikkasi pelivälineen jälleen ohi maalivahdin.

Keltapaidat saivat vapaapotkun 35. minuutilla keskeltä 16-rajan läheltä. Simo Roth asettui pallon taakse ja laukoi sen hienosti muurin ohi alanurkkaan; PAVE johti 3–0.

Muutama isäntien maalisauma jäi vielä käyttämättä, joten taukonumerot olivat 3–0.

Toisen puoliajan alkuun keltapaidoille siunaantui pari hyvää lisämaalien paikkaa, mutta kotijoukkueenkin laadukkaat hyökkäykset alkoivat harventua puoliajan edetessä, mihin vaikutti varmasti osaltaan myös vaativa keli.

Toni Nousiainen täydensi hattutemppunsa 74. minuutilla. Tuomas Halonen syötti laitaan Nousiaiselle, joka kavensi keskelle 16-alueen sisään, sai parin pompun kautta pelivälineen takaisin itselleen Miika Riiholalta ja sijoitti sen tarkasti tolpan juureen.

Loppupuolella kuopiolaiset saivat pari vaarallisempaa tilannetta keskityksillä, mutta puskut eivät tuoneet tulosta.

PAVE palasi edellisviikonlopun jälkeen takaisin voittokantaan ja otti kolmannen kotivoiton. Seuraava ottelu on jo keskiviikkona 30.5. Juankoskella, missä PAVE kohtaa paikallisen Pyrkivän.