Iisalmen Sanomat kirjoitti 22.9.2008:

PAVEn kausi päättyi kotivoittoon ja Venäläisen hattutemppuun

Jani Haanketo
Iisalmi

PAVE Iisalmi päätti jalkapalloilun Kolmosen kautensa sunnuntaina kotoisalla Sankariniemellä. Kauden mittaan iisalmelaisjoukkueen kotipelit eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kauden päätöksessä PAVE tarjoili kotiyleisölleen puhtaan 3–0 (1–0) -voiton Lehmon Pallosta. PAVEn sankariksi kohosi ottelussa joukkueen kaikki maalit viimeistellyt Riku Venäläinen, joka voitti joukkueen kauden maalipörssin yhdeksällä osumallaan.

Ensimmäinen osuma syntyi 44. minuutilla suoraan ilmasta Mikko Tervosen keskityksestä.

Toista jaksoa oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia, kun Venäläinen haastoi röyhkeästi vieraiden puolustusta ja tarkka laukaus meni takatolpan kautta maaliin.

Viimeisen osuman kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Venäläinen sai nautiskella tyhjään maaliin kierrettyään läpiajostaan vastustajan maalivahdin.

– Hymyssä suin lähdimme otteluun ja hymyssä suin olemme sen jälkeenkin. Lähdimme hyökkäysvoittoisella 3–4–3 -taktiikalla tarkoituksenamme luoda paljon malipaikkoja ja niin kävikin. Lopussa olisimme voineet viimeistellä useita lisäosumiakin, PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen totesi.

– Kauden alussa asettamassa tavoitteessamme pysyttiin, sillä kolmen joukkoon pyrimme. Paremmalla sitoutumisella ja paremmalla tuurilla olisimme voineet olla lähempänä Riverballia ja Zulimaneja, sillä esimerkiksi jumbojoukkue WJK/2:lle menetimme kauden mittaan viisi pistettä, Kukkonen ruoti.

Myös PAVEn puhenjohtaja Hannu Tuovista tyydytti lohkossa saavutettu kolmas sija.

– Sijoitus kolmen parhaan joukossa tyydyttää – sitähän me lähdimme hakemaan. Tämän kauden kotipeleihimme ei sen sijaan voi olla tyytyväinen, sillä kotiyleisölle pitäisi pystyä tarjoamaan enemmän. Vaikka voittoja tuli kotiotteluistakin, niin moni niistä tuli huonolla pelillä, Tuovinen totesi.

Tulevasta kaudesta Tuovinen totesi, että pelaajistossa tulee varmuudella joitakin lopettamisia, mutta ei näe tässä vaiheessa mitään estettä, etteikö PAVE lähtisi ensi kaudellakin mukaan Kolmoseen.

Valmennuksen osalta Tuovinen sanoi, että kolme vuotta peräsimessä olleen Kukkosen kanssa on sopimus olemassa vuoden 2009 loppuun saakka.

– Tosin joitakin asioita vielä tarkastellaan, Tuovinen huomautti.

Valmentaja Kukkonen ei hiiskunut tulevasta sanallakaan, mutta sanoi tehneensä PAVEn seurajohdolle selväksi jo tämän kauden alla, että ensi vuoden joukkueen kokoamiseen hän ei lähde.

Iisalmen Sanomien saamien tietojen mukaan Kukkosta ollaan viemässä ensi kaudeksi kovaa vauhtia toiseen sarjaporrasta ylempänä pelaavaan iisalmelaisseuraan. PAVEn kanssa Kukkosella on sopimuksessa optio kaudesta 2009.

PAVE - LehPa 3-0 (1-0)

PAVEn maalit: 1-0 44min Riku Venäläinen (Mikko Tervonen), 2-0 55min Venäläinen (Jouni Kasurinen), 3-0 82min Venäläinen (Tervonen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Jarno Laitinen, Jouni Kasurinen, Joonas Risto, Tapio Merkkiniemi (83min Niko Piironen), Esa Kauppinen, Aku Tuovinen, Mika Pesonen (78min Oskari Vilpponen), Riku Venäläinen, Mikko Tervonen (C), Heikki Korkalainen (46min Joona Kemppainen)