Zulimanit maksoi PAVElle kalavelkoja

Iisalmelaisjoukkueen valmentaja Jussi Kukkonen ihmetteli pelaajiensa asennetta.

Jani Haanketo
Iisalmi

PAVE Iisalmi kävi hakemassa jalkapalloilun Kolmosen ensimmäisellä kierroksella riemukkaan 1–3 -voiton kuopiosta Zulimaneista, mutta tiistaina Iisalmessa punanutut maksoivat kalavelat korkojen kera. Vaisu PAVE oli vastaantulija, sillä Zulimanit juhlivat päätösvihellyksen soitua 0–4 (0–1) -voittoa.

Vierasjoukkue juhli avausmaalia jo vajaan neljän peliminuutin jälkeen. PAVEn puolustaja Jarno Laitinen arvioi Eetu Virtaharjun keskityksen korkeuden väärin ja pallo leijaili Laitisen yli vapaana olleelle Tommo Toroille. Hänen laukauksensa painui poikkipuun alle ohi maalivahti Pasi Tenhusen.

Myös Juha Rannanheimo oli avausjaksolla yllättää Tenhusen kaukolaukauksellaan, mutta maalivahti sai sen verran näppejään väliin, että pallo kimposi tällä kertaa poikkipuusta takaisin kentälle. PAVEn paras maalipaikka avausjaksolla osui topparin tontilta ylös kirmanneelle Petri Hätiselle. Hän pelasi itsensä vapaaksi keskialueen seinäsyötöllä Marko Kurikan kanssa, mutta laukaus suuntautui hieman yli maalin.

Vielä avausjaksolla PAVE pelasi ihan kelpo peliä, mutta toisen jakson alkuun tullut Eetu Virtaharjun läpiajomaali alkoi pikku hiljaa katkoa pavelaisten selkärankaa.

Lopullisesti se tuntui rusahtavan poikki 64. minuutilla. Kokenut Jaakko Pulkkinen sai pallon vapaana haltuunsa rangaistusalueen sisällä ja niin kuin yleensäkin, hän viimeistelee noista paikoista kovalla prosentilla. Lopullisen naulan arkkuun löi lisäajalla onnistunut Lauri Tulla.

Toisella jaksolla PAVEn ilonaiheet olivat vähissä. Lähimmäksi maalia pääsi Fabio, jonka pusku suuntautui kuitenkin hivenen ohi maalin. Riku Venäläisen kova laukaus sen sijaan suuntautui päin maalivahti Marko Ryhästä.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen ihmetteli ottelun jälkeen pelaajiensa asennetta.

– Jos ei saada kolmen metrin syöttöä tai yleensäkään mitään syöttöä omillemme, niin miten näitä otteluita voi voittaa. Vastustajan kolme ensimmäistä maalia tuli meidän selvistä virheistämme.

– En tiedä, mistä tänään kiikasti, mutta pelaajilla oli asenteen kanssa selviä ongelmia. Ainoastaan maalivahti Pasi Tenhunen ja Heikki Korkalainen saavat puhtaat paperit, kiukkuinen Kukkonen puhisi päätösvihellyksen soitua.

PAVE jatkaa kotiotteluitaan jo ensi lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Lehmon Pallo.

PAVE - Zulimanit 0-4 (0-1)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Petri Hätinen, Joona Kemppainen, Riku Venäläinen, Jonne Räisänen, Jarno Laitinen (53. Tapio Merkkiniemi), Marko Kurikka, Mikko Tervonen (C), Joonas Risto (60. V), Esa Kauppinen (62. Fabio de Santana), Aku Tuovinen (71. Heikki Korkalainen)

Muut vaihdossa: Anssi Kauppinen (mv), Oskari Vilpponen