PAVEn maali: Marko Kärkkäinen (Pasi Korhonen, Hannu Luttinen)

PAVEn kokoonpano: Juha Ovaskainen, Ville Hakkarainen (45. Timo Ryynänen), Marko Kärkkäinen, Jarmo Kauppinen, Pasi Korhonen, Lasse Koponen, Aappo Lyytikäinen, Mikko Tervonen, Pasi Hiltunen, Aku Tuovinen, Aleksi Hartikainen (45. Hannu Luttinen)

Muut vaihdossa: Toni Saikkonen, Janne Räsänen ja Jouni Kasurinen (sairastui ennen peliä).

Iisalmen Sanomat 14.8.2006:

Zulimanien vauhti PAVElle liikaa

Harri Antikainen
Iisalmi

Kuopiolainen Zulimanit näyttivät Kangaslammin kentällä PAVEa vastaan pelatessaan, miksi joukkue on tällä hetkellä jalkapallon Kolmosen lohkonsa kärjessä. Lopulta kolme pistettä kirjattiin vierasjoukkueelle lukemin 1–3 (0–1).

Heti ottelun alku oli melkoista vierasjoukkueen mylläkkää. Kun ottelua oli pelattu reilut 10 minuuttia, ensimmäinen maali näki päivänvalon.

Zulujen Jouni Matjuss nousi kärkkäästi oikealta laidalta ja laukoi vaarallisesti kohti PAVEn Juha Ovaskaisen vartioimaa maalia. Pallo pomppasi pahasti juuri Ovaskaisen edessä ja painui vastustamattomasti takakulmaan. Seuraavat viisi minuuttia Zulimanien peli kulki siihen malliin, että odotettavissa sen näkymän perusteella olivat melkoiset murskajaiset. Vierasjoukkueen Jaakko Pulkkinen ja Petteri Ovaska eivät kuitenkaan saaneet palloa ylärimaa ja tolppaa lähemmäksi.

Pyörityksestä myös PAVE otti opikseen ja siirtyi pelaamaan viiden alakerralla. Kotijoukkue pääsikin jakson puolivälin jälkeen paremmin mukaan peliin. Vaarallisimmat tilanteet PAVE sai aikaiseksi erikoistilanteista. Parhaat paikat maalintekoon oli Aleksi Hartikaisella, joka ei kuitenkaan saanut tasoitusta aikaiseksi.

Kotijoukkueen puolustuksessa Jarmo Kauppinen pelasi hyvän jakson katkaistessaan useita vieraiden rynnistyksiä.

Toisen jakson alku oli jälleen Zulimanien hallintaa. Pulkkinen pääsi tälläämään lähietäisyydeltä joukkueensa jo kahden maalin johtoon. Tilannetta edensi PAVEn flipperipeli omalla alueella, purkupallot sivurajaheiton jälkitilanteesta eivät onnistuneet kahdesta yrityksestä huolimatta.

Kotijoukkue pääsi kuitenkin otteluun mukaan ja näytti vaarallisuutensa erikoistilanteissa, kun Pasi Korhonen linkosi kulmalipun tuntumasta pitkän heiton maalialueelle, mistä Marko Kärkkäinen pääsi puskemaan kavennuksen. Tässä vaiheessa toista jaksoa oli pelattu 19 minuuttia.

Viisi minuuttia myöhemmin PAVEn haaveet pisteistä saivat kuitenkin pahan kolauksen, kun Pulkkinen puski Matjuksen keskityksestä Zulimanit jälleen kahden maalin karkumatkalle, mikä kesti ottelun loppuvihellykseen saakka kotijoukkueen kovasta viimehetkien painostuksesta huolimatta.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen myönsi joukkueensa hävinneen paremmilleen.

– Siirryimme alkurynnäkön jälkeen viiden puolustukseen, mutta se on näin taitavaa joukkuetta vastaan, kuten Zulimanit vähän saman asia, kuin se että kun toiseen suuntaan kumartaa niin toiseen pyllistää. Kyllä he osasivat siitä huolimatta etsiä ne heikot paikkamme. Minusta tämä oli kuitenkin meiltä ihan hyvä taistelu, Kukkonen sanoi.