Arkistosta vuodelta 2014

Image

Niin pyörähti jälleen uusi sarjakausi käyntiin, kun PAVE kohtasi perjantaina Toivalan Urheilijoiden kakkosmiehistön Kankaan liikuntapuiston tekonurmella. Viitonen alkoi suosiollisesti, sillä keltapaidat ottivat kauden avauksesta voiton 3–0 (2–0) -tuloksella.

Ottelun alku sujui tunnustellen, mutta pian PAVE sai sen verran otetta, että pääsi iskemään ottelun avausmaalin 17. minuutilla. Keskikentällä pelannut Petri Kalanti pisti oivalla pystysyötöllä Simo Rothin karkuun, mutta toivalalaisten maalivahti torjui karkulaisen lähivedon 16-rajalla. Roth kuitenkin kerkesi itse paluupalloon ja roikotti komeasti pelivälineen maalivahdin yli tyhjään maaliin.

Myös 2–0-maali 25. minuutilla syntyi pystysyötöstä. Tällä kertaa toppari Antti Kauppisen hyvä pitkä syöttö puhkaisi vastustajan puolustuslinjan ja kärkimies Aleksi Hartikainen irtosi puolittain läpi. Hartikainen harhautti viimeisen puolustajan ja kirmasi yksin läpi sijoittaen lopulta pallon varmasti maaliin ohi maalivahdin.

Jos ensimmäinen 45-minuuttinen meni enemmän iisalmelaisten tahtiin, toisella puoliajalla taas vierailijat saivat vahvemman otteen pelistä. Aivan huippupaikoille asti ToU/2 ei kuitenkaan päässyt ja loput tilanteet hoitivat PAVEn puolustus sekä hyvin pelannut maalivahti Harri Korolainen. Puoliajan keskivaiheilla Korolainen sai kovan tällin niskaansa, kun vastustaja liukui myöhässä tilanteeseen. PAVE-vahti kuitenkin nousi jalkeilleen ja piti maalinsa puhtaana loppuun saakka.

Ottelun loppuosalla jälleen PAVE kehitti maalipaikat pariinkin lisämaaliin, ja lisäajalla Tapio Merkkiniemi sinetöi lukemat 3–0:aan. PAVE sai ylivoimahyökkäyksen, kun topparina luutinut Kari-Pekka Hyvärinen laittoi pitkän kaaripallon laidalle Aleksi Hartikaiselle, joka kavensi keskelle ja syötti poikittain laitaan Merkkiniemelle. Laitalinkki pamautti pallon maaliin ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Kotijoukkue sai haluamansa startin sarjalle, kun pisteet jäivät Iisalmeen. Seuraavan kerran keltapaidat ovat tulessa keskiviikkona 21.5. Kuopiossa, kun joukkue vierailee perinteikkään Elon vastustajana.