Arkistosta vuodelta 2009

PAVEn edustusmiehistö avasi kautensa Nelosessa maanantaina 4.5. Avausvastustajaksi Haukiniemen hiekalle saapui Manhattan Project (MPR) Kuopiosta.

Tunti ennen ottelua alkanut sade jaksoi sataa koko ottelun ajan. Läpimärällä ja pehmeällä hiekkakentällä oli raskas pelata ja paikoin kenttä oli myös melkoisen liukas.

Kuva
Aku Tuovinen teki PAVEn molemmat maalit.

Ottelu alkoi PAVEn kannalta hyvin, sillä ensimmäinen maali syntyi 15. minuutilla. Antti Kauppinen liippasi päällään PAVEn päädystä lähteneen avauspallon Aku Tuoviselle, joka näin pääsi oikealta laidalta yksin nokikkain MPR:n maalivahdin kanssa. Aku nosti hallitusti roikkupallon maaliin yli MPR-molarin; hieno maali ja maalisyöttö.

Vain minuutin avausmaalia myöhemmin Jani Nissinen antoi keskityspallon vasemmalta laidalta lähes puolesta kentästä ja Aku Tuovinen puski maalin edustalta pallon taas verkkoon. Kotijoukkue johti 2-0 ottelun 16. minuutilla.

MPR:n kavennusmaali tuli reilun puolen tunnin pelin jälkeen. PAVElle sattui karkea virhe, kun sen puolustuslinja oli hajallaan ja Joel Hämäläinen karkasi maalintekoon. MPR:n hyökkääjä harhautti maalivahti Aleksi Hartikaisen ja ampui pallon maaliviivalla olleen PAVE-puolustajan jalkojen juuresta maaliin.

Kuva
Aleksi Hartikainen torjui voiton PAVElle.

Toisella puoliajalla pelin hallinta kääntyi yhä vahvemmin vierailijalle ja PAVE keskittyi puolustamiseen. Hartikainen esitti puolenkymmentä torjuntaa MPR:n hyvistä maalipaikoista ja piti PAVEn johdossa.

PAVElla oli muutamia vastahyökkäyksiä, mutta kunnon maalitilanteisiin asti ei oikein päästy. Paras paikka oli Antti Kauppisella, jonka laukaus meni vähän ohi alakulmasta.

Ottelun loppu pelattiin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, mutta PAVEn puolustus ja maalivahti kestivät eikä MPR saanut tehtyä tasoitusmaalia.

PAVEn ensimmäinen ottelu 4-divarissa 20 vuoteen sujui siis voittoisasti. Voiton takuumiehinä toimivat tällä kertaa Aku Tuovinen ja Aleksi Hartikainen.

Suuri osa pelaajista kirmasi isolla kentällä ensimmäistä kertaa hallikauden jälkeen. Kun raskas keli vaati vielä lisäveronsa, useammalla PAVEn pelurilla alkoi juoksukunto loppua kesken. PAVE saa nyt harjoitella ja hioa kuvioitaan kuntoon pari viikkoa, kunnes 16.5. vieraaksi Haukiniemen hiekalle saapuu KiuPa.

PAVE - MPR 2-1 (2-1)

PAVEn maalit: 1-0 15min Aku Tuovinen (Antti Kauppinen), 2-0 16min Aku Tuovinen (Jani Nissinen)

PAVEn kokoonpano: Aleksi Hartikainen (mv), Ville Hakkarainen, Pasi Hiltunen, Kari-Pekka Hyvärinen (V 52min), Marko Kärkkäinen, Petri Kalanti, Jani Nissinen, Samuli Laitinen, Antti Kauppinen, Jani Sutinen, Aku Tuovinen (C)

Vaihdosta: Janne Räsänen, Henry Luimula, Jussi Antikainen, Petteri Hiltunen