Arkistosta vuodelta 2019

Lauantaina PAVE matkasi SC Riverballin vieraaksi Joensuun Keskuskentän nurmelle, josta tuomisina oli täydet kolme sarjapistettä isäntien kaatuessa maalein 0–1 (0–1). Näin PAVEn pisteputki kasvoi jo kahdeksan ottelun pituiseksi ja voittokin oli jo kolmas perättäinen.

Vaikka maaleja syntyi vain yksi, kiivaassa kamppailussa nähtiin maalipaikkoja ja fyysistä vääntöä koko rahan edestä eikä tunnettakaan kentältä puuttunut. Vieraat loivat ottelussa enemmän tilanteita ja varsinkin toisella jaksolla PAVElta jäi käyttämättä ”tuhannen taalan” tontteja, joilla pelin olisi saanut ratkaistua. Jännitystä riitti loppuun saakka, kun ero säilyi yhdessä maalissa.

Aivan alussa puolustaja Simo Härkönen sai maalin edessä peitettyä Riverballin laukauksen kulmapotkutilanteessa. Sitten kahdeksannella minuutilla Konsta Kääriäinen ja Tuomas Halonen prässäsivät keskialueella pallon vastustajalta ja Halonen antoi toiseen laitaan syötön, jolla Toni Nousiainen karkasi läpi maalintekoon. Laukaus 16-rajan paikkeilta painui verkkoon ja näin vieraat pääsivät johtoasemaan heti alussa.

Ennen puolta tuntia kotijoukkue sai pari vaarallista tilannetta. Ensimmäisessä nousu laidalta päättyi boksissa laukaukseen, jonka Asse Martikainen varmasti vangitsi. Hieman myöhemmin keskityspallo pomppi vaarallisesti maalin edustan poikki mutta siitäkin selvittiin.

33. minuutilla Nousiainen oli karkaamassa taas maalille, kun hänet kaadettiin boksin ulkopuolella. Kääriäisen laukoma vapaapotku leijaili hieman yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Halonen oli irtoamassa maalintekoon 16-alueella, mutta maalivahdin viimehetken liuku pelasti kotijoukkueen toiselta takaiskulta.

Tunnin kohdalla isäntien pitkä pystysyöttö läpäisi vieraiden puolustuslinjan ja joensuulaispelaaja kirmasi puolittain laidalta karkuun, laukaus kuitenkin karkasi selvästi ohi.

Toisen jakson kuluessa Riverball yritti yhä suuremmalla riskillä hakea tasoitusta, mikä avasi lisää paikkoja PAVElle. 75. minuutilla Halonen nappasi syötönkatkon keskellä ja tarjosi syötöllään paikan Simo Rothille, mutta Riverballin maalivahti piti joukkueensa edelleen pelissä mukana.

85. minuutilla isännät saivat vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä, mutta Martikaisen venytys esti tasoituksen syntymisen. Tovi myöhemmin PAVE-vahti poimi hyppysiinsä jatkon kulmapotkuun.

Loppuhetkillä iisalmelaisilla oli vielä kaksi huippusaumaa niitata pallo verkkoon. Toista maalia ei lopulta koskaan saatu. Eikä sitä tarvittukaan, sillä kun tuomari vihelsi pilliin lisäajan jälkeen, keltapaidat pääsivät jälleen juhlimaan voittoa.

PAVE pelasi vahvan kamppailun ja vei ansaitusti pisteet. Puolustuspeli toimi taas hyvin ja hyökkäys tuotti maalitilanteita vastustajaa enemmän. Voitto oli PAVElle historian ensimmäinen SC Riverballista. Pistesaldo on nyt 22 ja sijoitus viides. Veikot ovat keränneet nyt edelliseen kahdeksaan otteluun 20 pistettä!

Kautta on jäljellä kolmen ottelun verran, kaksi vieraissa ja yksi kotona. Seuraavaksi PAVE matkaa vieraspeliin Jyväskylään, kun perjantaina 13.9. Harjun stadionilla kohdataan JPS.