Arkistosta vuodelta 2014

Image

Perjantaina 13.6. oli vuorossa kauden kolmas kotiottelu ja kolmas eri kotikenttä. PAVE oli voitokas nyt myös Haukiniemen kentällä, kun Viitosen C-lohkon kamppailussa kuopiolainen KJK kukistui maalein 5–2 (3–0).

Kokoonpanosta oli useampi pelaaja sivussa eri syistä, joten otteluun lähdettiin kolmella vaihtomiehellä. Pari tuntia ennen ottelua alkanut sade kesti ensimmäisen puoliajan lopulle ja teki nurmesta liukkaan.

Tälläkin kertaa PAVE starttasi terävästi, sillä maalihanat aukenivat jo ensimmäisellä minuutilla. Nopean avausmaalin tekijänäkin oli sama mies kuin kahdessa edellispelissä. Vasen puolustaja Jari Leinonen keskitti korkean pallon toiselle puolelle keskikenttämies Aleksi Hartikaiselle, jonka matala kuti viuhui vastustamattomasti alanurkkaan.

19. minuutilla keskikentän Simo Roth siirsi PAVEn 2–0-johtoon. Syöteltyään ensin tiensä keskeltä auki seinäsyötöllä kärkimies Marko Kärkkäisen kanssa Roth vei maalivahdin sivuun ja laittoi pallon varmasti maaliin.

Jari Leinonen teki esityön myös 3–0-maaliin 30. minuutilla. Puolustaja keskitti taas vasemmalta kohti maalialuetta eikä maalivahti saanut vangittua liukasta palloa, vaan Roth pääsi tuikkaamaan paluupallon maaliin.

Ensimmäinen puolisko ottelusta oli keltaisilta vahvaa peliä. Peliä hallittiin, pallo kiersi maltillisesti pelaajalta toiselle ja hyökkäyksiä syntyi tasaiseen tahtiin. Puolustussuuntaankin tehtiin nöyrästi töitä. Maalivahti Harri Korolainen selvisi 45-minuuttisen vähin töin.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkue siirtyi 4–0-johtoon. Pelikellon näyttäessä 55 minuuttia tuomari osoitti rangaistuspilkkua, kun PAVE-peluria rikottiin 16-alueella. Leinonen sijoitti rankkarin varmasti maaliin.

Hetkeä myöhemmin keltapaidoilla oli muutama hyvä hyökkäys ja maalipaikka, joista maalin olisi voinut kirjauttaa, mutta kuitenkin ilman lisäosumaa jäätiin. Kohtapuolin joukkue alkoi ehkä siirtyä jo pelailuun, toisaalta otteen herpaantumiseen vaikutti osittain myös muutaman pelaajan lievät loukkaantumiset. Joka tapauksessa KJK alkoi saada yhä parempaa otetta puoliajan puolivälissä ja Korolainenkin joutui torjuntatöihin.

Vierailijan vaaralliset tilanteet tuottivat tulosta lopulta 78. peliminuutilla, kun KJK kavensi kulmapotkusta. Pian maalin jälkeen Korolainen venytti hienon torjunnan ylänurkkakutiin mutta loukkaantui samassa tilanteessa. Maalinsuulle astelikin Petri Ekholm. KJK:n paine jatkui ja se teki toisen maalinsa 84. minuutilla kuopiolaispelurin onnistuessa puskemaan keskityspallon verkkoon.

Vastustajan loppukiri katkesi kuitenkin nopeasti, kun 85. minuutilla Simo Roth sinetöi hattutemppunsa ja PAVEn voiton nopealla hyökkäyksellä. Samuli Laitinen avasi vasemman puolustajan tontilta pitkän pallon samaan laitaan Rothille, joka pallon haltuun otettuaan juoksi puolustajasta ohi, kavensi keskemmälle ja laukoi pallon tarkasti maalin taka-alanurkkaan.

Ensimmäinen 45-minuuttinen oli mallikasta peliä, toisella vastustaja pääsi peliin mukaan, mutta PAVE ratkaisi kuitenkin maaleillaan ottelun jo hyvissä ajoin. Kaikki osa-alueet toimivat, mutta on mainitsemisen arvoista, että puolustus toimi yhtä hyvin, vaikka puolustuslinja koki muutoksia edellisiin otteluihin nähden.

Seuraavaksi PAVE matkustaa Riistavedelle keskiviikkona 18.6. kohtaamaan FC Tarzanin.

PAVE - KJK 5-2 (3-0)

1-0 1min Hartikainen (Leinonen)
2-0 19min Roth (Kärkkäinen)
3-0 30min Roth (Leinonen)

4-0 54min rp Leinonen