Arkistosta vuodelta 2007

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen, Samuli Laitinen (45min Pasi Korhonen), Ville Hakkarainen (60min Tervonen), Joonas Risto (45 min Laitinen ja 60min Merkkiniemi), Tapio Merkkiniemi (45min Vesa Kärkkäinen), Jouni Kasurinen (60min Risto), Mikko Tervonen (45min Roth ja 60min Tiihonen), Miika Tiihonen (45min Venäläinen ja 60min Räihä), Riku Venäläinen (45min Hannu Luttinen), V-M Räihä (45min Timo Ryynänen), Juha Roth (45min Aleksi Hartikainen)

PAVE aloitti harjoituspelinsä yhteistyöseura Manhattanin kanssa. Peli päättyi selkeästi PAVElle mutta oli tasaisempi mitä numerot antavat ymmärtää. Sekavaa peliä mikä oli odotettavissa koska ottelu oli molemmille joukkueille ensimmäinen.

PAVE pelasi hetkittäin ihan hyviä hyökkäyksiä ja parhaiten joukkueesta onnistuivat Juha Roth ja Riku Venäläinen. Yritys molemmilla joukkueilla oli hyvää ja pelin tuoma hyöty näkyy varmasti tulevaisuudessa.

PAVEn maalinteon aloitti Juha Roth, kun peliä oli käyty 11 minuuttia. Jouni Kasurinen syötti Rothille pystyyn kuudentoista rajalle, mistä Jussi teki upean kääntölaukausmaalin takanurkkaan.

Vain kolme minuuttia edellisestä, kun PAVE rankaisi jälleen. Tapio Merkkiniemi katkaisi vastustajan hyökkäyksen alhaalla oikealla ja syötti hyvin keskelle liikkuneelle Kasuriselle, joka ei kakaillut, vaan näki täyteen vauhtiin vasemmalta lähteneen Mikko Tervosen ja pisti ristipallon suoraan Mikon juoksulinjalle. Mikko otti hyvin pallon rinnalla mukaansa ohittaen samalla puolustajat ja sijoitti pallon rauhallisesti alanurkkaan.

24 minuutin kohdalla PAVE syötteli vastustajan kenttäpuolella, mutta vastuuta maalinteosta ei kukaan meinannut ottaa. Pallo menetettiin jo kerran, mutta Tervonen sai taisteltua sen takaisin omalle joukkueelle ja löysi syötöllään hyvin keskelle nousseen Riku Venäläisen. Riku sijoitti pallon vuorenvarmasti takanurkkaan.

Sitten myös MPR pääsi peliin mukaan. Etenkin vasenlaitalinkki Jari Partanen oli paha pideltävä PAVElle. Muutenkin puolustuslinja oli kokoajan vartioinnissaan myöhässä ja Partanen pääsi muutamaan otteeseen keskittämään PAVEn maalille ja jatkajakin löytyi, sillä PAVEn puolustajat katselivat vierestä, kun Pasi Tenhunen maalillaan venyi kerta toisensa jälkeen torjuntaan.

Sitten teimme nappulajoukkueille tyypillisen virheen. Omasta päästä saatu sivurajaheitto pistettiin kiireellä ja epätarkasti oman 16-rajan sisään ja niinhän pallo menetettiinkin heti vastustajalle laitaan, mistä MPR pisti keskityksen maalille. Nyt edes Tenhunen ei voinut mitään, vaan MPR kavensi tilanteeksi 3-1.

Menetimme otteen totaaliseti pelistä vähäksi aikaa. Syötöt eivät löytäneet omia pelaajia vaan pallo pomppi sinne tänne ja ajatus puuttui kokonaan.

Ensimmäisen jakson lopussa kuitenkin Veli-Matti Räihä tappeli pallon karvauksessa itselleen ja paineli laidassa läpi ja erinomaisella syötöllä löysi kärkiparinsa Rothin maalin edestä, mistä Roth teki päivän toisen maalinsa.

Toiselle jaksolle PAVE teki kaikki käytössä olleet vaihtonsa ja lisäksi muutenkin pelipaikat sotkettiin. Se näkyi jakson alkuun sillä peli, jos mahdollista, oli vielä sekavampaa kuin ensimmäisellä jaksolla.

53 minuutin kohdalla MPR:n pelaaja pääsi heittämään roikkupallon kohti PAVEn maalia. Pallo tulikin inhottavasti ihan yläriman alle ja Pasi Tenhunen sai nippanappa nopeilla taka-askeleillaan liikuttua maalille ja ja teki puolittaisen torjunnan. Ripari tipahti kuitenkin vitosen rajalle ja nopein oli MPR hyökkääjä, joka teki tilanteeksi 4-2.

Sitten sählättiin 20 minuuttia ennekuin PAVE sai pikkuisen peliään järjestykseen. Ajassa 73 min sitten Aleksi Hartikainen löysi syötöllään Miika Tiihosen, joka painoi pallon kanssa 16-rajasta sisään ja nosti boltsin takanurkkaan muuttaen tilanteeksi 5-2.

Lopussa nähtiin vielä kaksi V-M Räihän maalia, joista etenkin ensimmäinen oli upean yhdistelmän tulos. 86 min kohdalla Pasi Tenhunen avasi pitkän avauksen kärjessä pelanneelle Timo Ryynäselle. Timppa nousi korkeimmalle ja jatkoi pallon päällään suoraan 16-rajan sisälle, minne täydellä vauhdilla rynni Räihä, joka sitten pommin varmasti sijoitti pallon alanurkkaan. Lopussa vielä V-M Räihä karvasi pallon itselleen n. 35 metrissä ja kun ei löytänyt hyvää syöttöpaikkaa, niin painelikin kaikkien yllätykseksi koko puolustuslinjan läpi ja pisti pallon taas vuorenvarmasti alanurkkaan. Näin peli päättyi 7-2.

PAVEn joukkue on uudistunut viime kaudesta usealla pelaajalla, mutta joukkueessa oli hyvä tekemisen henki läpi ottelun. Tästä on helppo jatkaa harjoittelua.