Iisalmen Sanomat kirjoitti 17.9.2007 seuraavaa:

PAVEn kotikausi päättyi maalijuhlaan

Tommi Korpihalla
Iisalmi

PAVE-Iisalmen kotikausi jalkapalloilun Kolmosessa päättyi iloiseen 4–0 (1–0) -voittoon Warkauden Jalkapalloklubin kakkosjoukkueesta sunnuntaina Sankariniemellä. Iisalmelaisjoukkueen kausi päättyy ensi lauantaina Kuopiossa KuFua vastaan.

Sunnuntaina ottelun juoni oli alusta alkaen selvä. PAVE vei ja sarjan häntäpäähän juuttunut WJK sanoi sarjapisteille heihei.

PAVE sai heti alusta alkaen muutamia hyviä tilanteita, mutta ensimmäisen vartin ajan pallo viuhui joko maalin ohi tai yli tai epävarma WJK:n puolustus onnistui tilanteet jotenkin estämään.

Mutta enää 18. minuutilla se ei pystynyt iisalmelaisia estämään, kun PAVEn Jouni Kasurinen lähetti omalta kenttäpuoliskolta pitkän vapaapotkun varkautelaisten maalille. WJK pääsi katkaisemaan keskityksen, mutta purkupallo meni 20 metriin Riku Venäläiselle, joka latasi vastapalloon maanuoliaisen kohti alakulmaa ja se painui ruuhkan läpi verkon perukoille asti.

Maalin jälkeen PAVE hallitsi kenttätapahtumia entistä selvemmin ja WJK:n suurimmaksi tehtäväksi jäi purkupallojen rätkiminen pois omalta kuudentoista alueelta.

Nekin muutamat pitkät pallot, jotka WJK onnistui pelaamaan hyökkäyspäähän, tyrehtyivät Petri Hätisen ja Kasurisen puolustuksessa alkuunsa.

Ensimmäinen jakso ei muuten enää mitään tarjonnut. Varsinkaan sen jälkeen, kun hyvällä sykkeellä ottelun aloittanut PAVEkin huomasi, että sarjapisteet kilisevät omaan pussiin vähemmälläkin raatamisella. Edessä oli siis pelailua sunnuntai-iltapäivän ratoksi.

Toisen jakson PAVE aloitti pirteästi kuten ensimmäisenkin. Maalintekoa pääsivät kokeilemaan alussa hyvistä paikoista Tapio Merkkiniemi, Aleksi Hartikainen ja Jonne Räisänen, mutta WJK-vahti Juho Ryynäsen maali säilyi vielä koskemattomana.

Kotijoukkueen vyörytys alkoi tuottaa tulosta, kun peliä oli jäljellä parikymmentä minuuttia. Hannu Luttinen keskitti 40 metristä puolustuksen yli vaihdosta kentälle tulleelle Juha Rothille, jonka laukaus lirui Ryynäsen kainalon alta maaliin.

Lisää vettä varkautelaisten niskaan tuli seuraavasta hyökkäyksestä. Joonas Risto kavensi keskelle, kunnes Esa Ikonen veti Ristolta jalat alta rangaistusalueen sisällä. Ei muuta kuin pallo pilkulle ja Riku Venäläinen pallon taakse. Laukaus vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 3–0.

Eikä siinä vielä kaikki. Rangaistuspotkusta ehti kulua aikaa vain sen verran, että PAVE ehti vaihtamaan kentältä pois Merkkiniemen ja Räisäsen ja otti tilalle Juha Ovaskaisen ja Timo Ryynäsen. Ensimmäisessä tilanteessaan Ryynänen kiitti ja pukkasi Rothin keskityksen hallitusti verkkoon.

Mutta ei maalivahtina paremmin tunnettu Ovaskainen paljon huonommaksi hyökkääjäksi sunnuntaina jäänyt. Ottelun lopussa Tiihonen pelasi Ovaskaiselle hyvin pystyyn puolustuksen selustaan, mutta WJK:n maalille vaihdettu Samuli Semi oli etevämpi. Hetkeä myöhemmin Ovaskainen pääsi laukomaan kuudentoista rajalta kohti oikeaa alanurkkaa, mutta veto meni yleisön harmiksi hieman ohi maalin.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen oli ottelun jälkeen huojentunut kolmeen sarjapisteeseen. PAVEn paras sarjasijoitus yhdeksään vuoteen on tämän kauden neljäs.

– Tänään oli monta runkomiestä poissa ja jouduttiin soveltamaan kokoonpanon kanssa. Kun WJK tuli aika nuorella joukkueella, ote siirtyi ottelun edetessä yhä selvemmin meille eikä meillä ollut mitään hätää. Rutiinivoitto, kun ei tarvinnut ihan kaikkea pistää peliin, Kukkonen analysoi.