Arkistosta vuodelta 2015

Haukiniemen hienokuntoinen nurmi oli näyttämönä perjantaina Nelosen kamppailussa, jossa kohtasivat PAVE ja kuopiolainen LiPa. Vieraat olivat parempia tuloksella 1–2 (1–1).

Puolustus oli molemmilla tarkkaa, eikä ottelussa nähty kovin monta pelitilanteesta seurannutta selvää maalipaikkaa. Kaikki maalit syntyivätkin erikoistilanteista. Ensimmäisen niistä teki PAVE yhdeksännellä minuutilla. Jari Leinonen antoi kulmapotkun ja Aleksi Hartikainen puski sen etutolpalta maaliin.

LiPa tasoitti 31. minuutilla vapaapotkusta parista kymmenestä metristä. Iiro Heikkisen kova ja tarkka laukaus meni muuria hipoen maaliin.

Asetelmat muuttuivat 62. minuutilla, kun kuopiolaispelaaja katseli punaista korttia keskialueen liukutaklauksen seurauksena. Loppupuolituntisen vajaalla pelannut LiPa ei kuitenkaan tinkinyt pelin tasostaan, vaan päinvastoin laukoi voittomaalin samanlaisesta vapaapotkusta kuin tasoitusmaalissa. Heikkinen laukoi tällä kertaa kudin muurin pelaajien välistä, eikä PAVEn maalissa hienosti esiintynyt LaPa-95:n lainavahti Joonas Piippo voinut muurin läpäiseelle vedolle mitään.

Kotijoukkue ei saanut miesylivoimaa hyödynnettyä. Lopussa iisalmelaiset hakivat tasoitusta lähinnä pitkillä palloilla, jotka kuitenkin yleensä poimi varmaotteisesti entinen PAVE-vahti Pasi Tenhunen.

LiPa oli ottelussa askeleen edellä ja voittonsa arvoinen. PAVE sai hyvän startin, mutta keltapaitojen hyökkäyspeli ei jatkossa sujunut toivotunlaisesti. Puolustustyöskentely toisaalta oli jälleen mainiota.

Nurmiavaus oli houkutellut kentän laidalle varsin runsaasti katsojia, jotka eivät onneksi olleet karsastaneet istumakatsoman puutetta – PAVE kiittää. Ottelua ennen kukitettiin neljä opinnoistaan valmistunutta nuorta pelaajaa: Jesse Eskelinen, Oskari Mustonen, Arttu Rönkkö ja Joonas Piippo. Onnittelut heille!

Seuraavana PAVEn ohjelmassa on vierailu sarjakärki SaPan kotikentälle perjantaina 5.6.