Arkistosta vuodelta 2015

PAVE kasvatti voittoputken kolmeen ja tappiottomien ottelujen sarjan seitsemään peliin, kun se voitti torstaina Kuopiossa Kettulanlahden kentän viilenevässä kesäillassa Liitosalueen Pallon. Simo Roth teki PAVEn molemmat maalit 1–2 (1–2) -tulokseen päättyneessä pelissä.

Ottelun kaikki maalit tehtiin ensimmäisen 20 minuutin aikana. Kumpainenkin joukkue onnistui heti ensimmäisestä tilanteestaan. Ensin isäntien Esa-Pekka Vartiainen maalasi 5. minuutilla kulmapotkun jälkeisestä maalinedustan hässäkästä. Sitten 11. peliminuutilla Jari Leinonen toimitti pitkän vapaapotkun maalin eteen, missä Roth päihitti puolustuksen ja laukoi läheltä pelin tasoihin.

Voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi 18. minuutilla, kun #18 sai laittaa pallon 5-rajalta tyhjään maaliin Oskari Mustosen poikittaissyötöstä. Mustonen pohjusti maalin hyvällä laitanousullaan.

Pari minuuttia johto-osuman jälkeen Roth väänsi itsensä jälleen maalipaikkaan, mutta nyt puolustus kerkesi viime hetkellä väliin. LiPan ainoa selvä maalipaikka avauspuolikkaalla maalinsa lisäksi oli läpiajo, jonka kuitenkin maalivahti Joonas Piippo komeasti venyi torjumaan. Muuten LiPa kokeili muutamalla kaukovedolla mutta ilman osoitetta. Puoliajan viimeisellä minuutilla kärkimies Roth oli karkaamassa läpi, kun hänet kaadettiin; Leinonen ampui rikkeestä seuranneen vapaapotkun tolppaan.

Ensimmäisen puoliajan vei nimiinsä PAVE ollen hieman hallitsevampi. Jälkimmäisellä puolikkaalla osat vaihtuivat ja iisalmelaiset olivat enemmän puolustuskannalla. Heti puoliajan toisella minuutilla Piippo teki tärkeän pelastuksen, kun kulmapotkun jälkeinen kaukolaukaus oli jo matkalla ylänurkkaan, mutta niin vain vieralijan veskari venytti vielä näppinsä vedon tielle.

Kymmenen minuuttia myöhemmin tuli PAVElle maalitilanne Aleksi Hartikaisen noustessa laidalta ja hänen keskityksestään Jarkko Marin pääsi laukomaan. Pasi Tenhunen LiPa-maalissa kuitenkin heittäytyi torjumaan pallon alanurkasta.

PAVE puolusti joukkueena taas mallikkaasti, eikä LiPa toisen jakson hallinnastaan huolimatta päässyt oikein kunnon maalintekopaikkaan. Loppuminuuteilla LiPa sai painetta hyökkäyskolmannekselleen, mutta sen ei onnistunut murtaa vahvasti pelannutta keltaisten puolustusta.

Hyvin taistelleet keltapaidat saivat nyt revanssin, sillä LiPa haki toukokuussa pisteet Iisalmesta samoin numeroin. Voitto nosti PAVEn tasaisessa sarjataulukossa jo toiseksi.

Seuraavaksi PAVE kohtaa kotonaan sarjakärki Savon Pallon perjantaina 21.8. Sankariniemellä.