Arkistosta vuodelta 2017

Torstaina PAVE matkusti kauden toiseksi viimeiseen vieraspeliin Kuopioon, jossa Kettulanlahden kentällä se kohtasi Liitosalueen Pallon. PAVE voitti jo hämärtyvässä illassa pelatun pelin niukasti maalein 1–0 (0–0).

Ottelun kulku muistutti vahvasti joukkueiden kesäkuista kohtaamista Iisalmessa. Erona tosin oli se, että tällä kertaa osat olivat kääntyneet päinvastoin ja nyt LiPa oli se hallitsevampi osapuoli. Mutta niin vain vierasjoukkue vei täydet pisteet mukaansa tälläkin kertaa samoin 0–1-lukemin.

Lähtökohdat peliin olivat iisalmelaisleirissä melko repaleiset, sillä vielä torstaina päivällä oli epävarmaa, saadaanko mukaan yhtään vaihtomiestä. Edellisen lauantain Raiku-pelin miehistöstä oli poissa puolenkymmentä pelaajaa. Matkaan kuitenkin lopulta lähdettiin jopa kahden vaihtomiehen vahvuisella kokoonpanolla.

Peli käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen 45-minuuttisen kuluessa ote alkoi olla enemmän kotijoukkueella. LiPan hyökkäykset johtivat harvoin kuitenkaan maalipaikoille suoraan pelaamalla, mutta vaarallisia kulmapotkuja tuli heille rutkasti. Erittäin vahvan pelin pelannut maalivahti Joonas Piippo poimi kaikki maalia kohti suuntautuneet yritykset, joukossa yksi läpiajo ja läheltä tullut vastapallokuti.

Ottelu ei silti ollut PAVEn osalta todellakaan vain puolustamista, vaan joukkue pystyi rakentamaan peliä ja pitämään itsekin palloa. PAVElla oli eka puoliajalla kaksi mainittavaa tilannetta, mutta kaukoveto ja puolittainen läpiajo eivät olleet maalin arvoisia.

LiPan maali oli 35. minuutilla enemmän kuin lähellä, kun kulmapotkusta pallo kimpoili ensin kahden PAVE-pelurin kautta tolppaan ja sen jälkeen LiPa-peluri pamautti paluupallon vielä takaisin samaan tolppaan! Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Ottelun ainoa maali näki päivänvalon – tai mitä siitä oli enää jäljellä – 64. minuutilla. Keltapaidoille tuomittiin vapaapotku vastustajan kenttäpuoliskolta ja sitä meni suorittamaan topparin tontilla hyvin pelannut Petri Kalanti. Maalin edustan pelaajalauman keskeltä kärkimies Simo Roth oli ensimmäisenä pallossa ja ohjasi päällään pelivälineen kollega Jamil Jammolle, joka sitten täräytti pallon vapaasti tyhjään verkkoon.

Viitisen minuuttia maalin jälkeen Rothin painava laukaus 16-rajalta sujahti tolppaa hipoen ohi. Tästä taas pari minuuttia myöhemmin toisessa päässä Piippo teki paraatipelastuksen keskityspalloon aivan maaliviivalta.

Kun lukemat säilyivät peliminuuttien huvetessa edelleen niukassa vierasjohdossa, kotijoukkue haki tasoitusmaalia isommalla riskillä. Tilanteisiin iisalmelaispuolustuksen ohi oli yhä vaikea murtautua, mutta pitkät keskitykset maalille olivat pari kertaa todella vaarallisia. Muutama minuutti ennen loppua Piippo nappasi alanurkasta 16-rajalta lähteneen kudin.

Kun LiPa haki tasoitusta, PAVElle avautui tilaa hyökkäyspäässä, mikä johti muutamaan hyvään tilanteeseen. Aivan viime hetkillä keltaisten laukaus meni hiuksenhienosti ohi kuopiolaisten maalista.

Kun tuomari vihelsi auringon jo laskettua pelin päättyneeksi, keltaisessa leirissä oltiin syystäkin iloisia saadusta revanssista. Joukkue nousi tasapisteisiin LiPan kanssa, mutta sijoitus säilyi viidentenä. Jokainen pelaaja pelasi joukkueelle ja antoi parhaansa. Ja viimeisenä lukkona toimi maalivahti Piippo, joka pelasi kesän neljännen nollapelinsä.

Seuraavaksi PAVElle saapuu vastustajaksi Haukiniemen nurmelle sarjakärki Kings SC lauantaina 26.8.