Arkistosta vuodelta 2009

PAVEn edustusjoukkue kohtasi kauden kolmannessa harjoitusottelussaan uuden tuttavuuden, kajaanilaisen Spartakin. Ottelu pelattiin Iisalmen jalkapallohallissa lauantaina 14.3. PAVEn miehistö oli jonkun verran muuttunut edellisen lauantain voittoisasta SiPS/A-ottelusta, kun muutama pelimies oli joukosta poissa, mutta vastaavasti pari uutta peluria oltiin saatu tilalle.

Pohjois-Suomen Nelosessa pelaavalla Spartakilla oli matkassa mielenkiintoinen joukkue, joka oli yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta. Joukkue on ilmoittanut tavoittelevansa nousua Kolmoseen. Spartakin mustassa paidassa nähtiinkin miehiä, joilla on kokemusta korkeammilta sarjatasoilta.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia pelistä sujuivat PAVEn otteessa. Veli-Matti Räihällä ja Jani Nissisellä oli parhaat paikat viedä keltainen joukkue johtoon, mutta kummankaan veto 5-rajan tuntumasta ei löytänyt tietään verkkoon.

Sen jälkeen ensimmäinen jakso alkoi olla yhä enemmän Spartak-hallintaa. Kajaanilaiset pääsivät mukaan peliin ja loivat useita maalipaikkoja keltaisten maalille, mutta PAVEn onneksi maalivahti Niko Piironen oli jälleen pelituulella ja piti PAVEn mukana pelissä.

Kun pelikello näytti 30 minuuttia, kajaanilaispeluria rikottiin 16-rajan kieppeillä ja vierailijat saivat rangaistuspotkun. Ennenkin rankkareiden poiminnassa kunnostautunut Piironen torjui Spartakin rankin alakulmasta (tästä muistin virkistystä). Piirosella oli myös muutama muu komea pelastus ensimmäisellä jaksolla.

Lopulta Spartak onnistui maalinteossa. Maalia edeltävä tilanne haiskahti hieman Spartakin pelaajan rikkeeltä, mutta tuomari ei sitä viheltänyt. Pallo avattiin oikeaan laitaan PAVE-hyökkääjälle, jonka Spartakin puolustaja työnsi nurin. Pallon riiston jälkeen puolustaja avasi hienosti pitkän pallon joukkueensa hyökkääjälle, joka otti pallon rinnalla haltuun ja ampui pallon yli vastaan tulleen Niko Piirosen. Niinpä Spartak siirtyi 0-1-johtoon 38. minuutilla, mikä oli ansaittua huomioiden maalitilanteiden määrä.

Tauolla Pasi Hiltunen jakoi kotijoukkueelle uudet ohjeet ja toiselle jaksolle PAVE tuli paremmalla ilmeellä. Nyt pallon hallinta siirtyi iisalmelaisille ja suurin osa toisesta puoliajasta pelattiin Spartakin kenttäpuoliskolla. PAVE rakensi peliä nyt maltilla ja huolellisilla syötöillä roiskimisen sijaan. Keskikentällä palloa kierrätettiin usein Jari Ollikaisen ja Aku Tuovisen kautta.

Pallon hallinta ei vain tuottanut tulosta, kun tilanteita ei saatu rakennettua maalipaikkoihin asti. Keltaisten kunnon maalitilanteet olivat yhä kiven takana. Spartakin puolustus peitti hyvin ja siivosi keskityspallot maalin edustalta. Niinpä kotijoukkue yritti hakea ratkaisua kaukolaukauksilla laihoin tuloksin. Kajaanilaiset sen sijaan saivat rakennettua vaarallisia vastahyökkäyksiä ja Piirosen torjunnoille oli taas tarvetta.

Maaleja ei toisella puoliajalla enää nähty, joten ottelu päättyi vierasvoittoon lukemin 0-1. Iisalmelaisten paras pelaaja ottelussa löytyi tällä kertaa maalipuiden välistä.

PAVE - Spartak Kajaani 0-1 (0-1)