Arkistosta vuodelta 2019

Lauantaina PAVE pelasi vuoden kolmannen treenipelinsä, kun Iisalmeen saapui AC BARCA Riistavedeltä. Isännät kirjasivat vuoden ensimmäisen voittonsa ottelusta maalein 6–2 (4–1).

Molemmat joukkueet pelasivat viime kaudella Nelosessa PAVEn voittaessa sarjan ja AC BARCAn ollessa kolmas. Juuri pari päivää sitten saapui tieto, että myös AC BARCA nousisi Kolmoseen Äänekosken Huiman luovuttua sarjapaikastaan, joten luvassa oli jälleen saman sarjan joukkueiden kohtaaminen. Lauantaina molemmilla oli melko kapea vaihtopenkki, kun mm. flunssa-aalto ja talvilomakausi ovat valloillaan. Toisaalta kuusi pavelaista pelasi nyt kauden ensimmäisen pelinsä, kun mukaan saatiin mm. armeijassa olevat kaverit. Keltapaitojen maalivahdit Joonas Piippo ja Asse Martikainen pelasivat 45-minuuttisen kumpikin.

PAVE aloitti tyrmäävästi. Pallo ja miehet liikkuivat pirteästi, ja vartin kohdalla joukkue johti jo maalein 4–0. Kuudennella minuutilla Samu Vidgren teki veikkojen vuoden ensimmäisen osuman jatkamalla maalin edestä Konsta Kääriäisen keskityksen maaliin.

Sitten syntyi kolme osumaa kolmeen minuuttiin. Vastikään PAVEen siirtynyt nuori Kääriäinen teki ensimmäisen osumansa keltapaidassa laukomalla pallon komeasti ylänurkkaan paristakymmenestä metristä 12. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Vidgren murtautui boksiin ja ampui pallon alanurkkaan. Ja minuutin perästä Vidgrenin rajaheitto vapautti PAVEssa debytoineen Simo Härkösen juoksuun yksin läpi ja laukaus painui vastustamattomasti alanurkkaan.

Isäntien virkeän startin jälkeen peli tasaantui vierailijoiden päästessä paremmin sisään peliin. Jakson lopulla painetta alkoi tulla myös kotijoukkueen päätyyn. AC BARCA maalasi 31. minuutilla hyökkäyksensä päätteeksi, kun keskitys jatkettiin boksista verkkoon. Lukemissa 4–1 mentiin sitten tauolle.

Vierailijat palasivat tauolta terävästi tehden 4–2-maalin heti alkuminuuteilla: pitkän rajaheiton jälkitilanne tuotti kavennusmaalin. Viitisen minuuttia myöhemmin kuitenkin Toni Nousiainen kasvatti jälleen johtoa laukomalla hienon ylänurkkamaalin 16-alueen ulkopuolelta. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa sitten viimeiselle minuutille. Nopealla vastahyökkäyksellä PAVE iski loppulukemat, kun Vidgrenin syöttö avasi Jamil Jammon puolittain läpiajoon ja laukaus löysi tiensä verkon perille.

Ottelun salama-alun jälkeen pelattiin tasaisempaa peliä, joka varmasti palveli tarkoitustaan tähän aikaan harjoittelukautta. Kahden maalittoman treenipelin jälkeen saatiin ainakin ”ketsuppipullo auki”.

Seuraava varmistunut PAVEn peli on lauantaina 16.3. Kajaanissa Hakan vieraana.

PAVE - AC BARCA 6-2 (4-1)

1-0 6min Vidgren (Kääriäinen)
2-0 12min Kääriäinen (Jammo)
3-0 14min Vidgren
4-0 15min Härkönen (Vidgren)
4-1 31min AC BARCA