Arkistosta vuodelta 2010

Image

PAVE ja kuopiolainen Zulimanit/PappaZulut kohtasivat Viitosen ottelussa Kuopion Kurkimäessä maanantaina 7.6. PappaZulut veivät kamppailun nimiinsä 4–1 (0–0).

Moni PAVEn pelaajista ei päässyt peliin mukaan, mutta ilman vaihtopelaajia PAVEn ei tarvinnut matkaan lähteä.

Kotijoukkue oli ottelussa vahvempi keskikentällä, eikä PAVE päässyt kunnolla rakentamaan hyökkäyksiä. Niinpä PAVEn maalipaikat olivat varsinkin avausjaksolla kiven alla.

Vaikka PappaZulut saivat ensimmäisellä jaksolla enemmän hyökkäyksiä, maalitilanteet päättyivät yleensä vain kaukolaukauksiin, jotka menivät ohi maalista tai PAVE-vahti Harri Korolaisen hyppysiin.

Myös PAVE järjesti avausjaksolla pari hyvää paikkaa maalintekoon, mutta tauolle mentiin 0–0-lukemissa.

Ottelun avausmaali nähtiin 52. minuutilla. Keskityspallo tuli 16-rajalle PappaZulujen Simo-Pekka Simonaholle, joka nosti roikkupallon maaliin yli PAVEn maalivahdin.

PAVE haki tasoitusmaalia muuttamalla kenttämiehitystä hyökkäävämpään suuntaan. Kun se ei tuottanut tasoitusmaalia, lopulta PappaZulut rokottivat nopeaan tahtiin kolme maalia lisää. Ensin hyökkääjä Jari Partanen pelattiin laidalta läpi ja hän sijoitti pallon alanurkkaan 70. minuutilla.

Vähän myöhemmin PAVE-vahti Korolaisen hieno pelastus avopaikasta piti keltapaidat vielä pelissä mukana. Mutta viisi minuuttia edellisestä maalista Jorma Savolainen laukoi kotijoukkueen jo 3–0-johtoon.

PappaZulujen neljäs maali oli todella komea. 79. minuutilla Savolainen ampui toisen maalinsa 16-rajalta suoraan ilmasta, laidalta tulleesta keskityspallosta. Pallo löysi tiensä putoavana ylänurkkaan.

Hyvistä tilanteista huolimatta PAVE onnistui rikkomaan kuparisen vasta 85. minuutilla. Henry Luimula keskitti oikealta ja Antti Kauppinen hyppäsi puskuun. Ensimmäinen pusku nousi torjunnasta taivaalle, mutta Kauppinen seurasi tilanteen loppuun asti ja puski pallon verkkoon maaliviivalta.

Seuraavan kerran PAVE pelaa sunnuntaina 20.6. kotonaan, kun Kangaslammille saapuu SiPS/2.

Zulimanit/PappaZulut - PAVE 4-1 (0-0)

1-0 52min PappaZulut
2-0 70min PappaZulut
3-0 75min PappaZulut
4-0 79min PappaZulut
4-1 85min Kauppinen (Luimula)