Arkistosta vuodelta 2008

Iisalmen Sanomat kirjoitti 2.6.2008 seuraavasti:

Maalivahdin ulosajo sotki PAVEn pasmat

Arto Myöhänen
PAVE Iisalmi kärsi sunnuntaina kauden ensimmäisen tappionsa jalkapallon Kolmosessa, kun joensuulainen SC Riverball leipoi Joensuun Keskuskentän tulostaululle numerot 4–0 (3–0). Iisalmelaisjoukkueen päivä synkkeni ottelun 27. minuutilla, kun vastaantulossaan hieman haparoinut maalivahti Anssi Kauppinen kaatoi kädellään joensuulaisjoukkueen hyökkääjän. Kauppinen sai erotuomarilta punaisen kortin, ja Jami Päivinen ampui tilanteesta tuomitusta rangaistuspotkusta isäntien toisen osuman.

SC Riverball pääsi johtoon jo 6. minuutilla, jolloin Kauppinen epäonnistui ensimmäisen kerran vastaantulossaan. Maalinedushässäkän päätteeksi pallo oli PAVEn maalissa.

– Harmi homma, että peli valui käsistämme näihin kahteen maalivahdin virheeseen. Pelasimme tunnin vajaalla, mutta vajaallakin loimme roppakaupalla tilanteita. Viimeistely oli tänään todella vaikeaa ja surkeaa, harmitteli valmentaja Jussi Kukkonen.

Kotijoukkueen kahden maalin välissä PAVE hallitsi peliä, mutta hyvistäkään paikoista ei pallo Riverballin verkkoon löytänyt. Aivan jakson loppuhetkillä isännät iskivät vastahyökkäyksestä tilanteeksi 3–0. Maalintekijä oli Perttu Rytivaara.

PAVEn tehottomuus huipentui 50. minuutilla rangaistuspotkuun, jonka kävi hukkaamassa Riku Venäläinen. Ottelun loppunumerot 4–0 syntyivät Jussi Harisen jalasta 86. minuutilla.

Iisalmelaisten peliä kymppipaikalta rakennellut Marko Kurikka harmitteli Kukkosen ohella tehottomuutta, sillä pelillisesti PAVE ylsi hänen mielestään kauden tähän saakka parhaimpaansa.

– Olin itsekin tehoton, mutta jospa seuraavassa pelissä verkot jälleen pullistelisivat, kommentoi Kurikka tappiopelin jälkeen.

SC Riverball - PAVE 4-0 (3-0)

PAVEn kokoonpano: Anssi Kauppinen (mv, UA 27min), Jarno Laitinen, Joonas Risto (Aleksi Hartikainen), Petri Hätinen, Jouni Kasurinen (Oskari Vilpponen), Aku Tuovinen (28min Niko Piironen), Mika Pesonen, Riku Venäläinen (Tapio Merkkiniemi), Marko Kurikka, Jonne Räisänen, Mikko Tervonen (C)