Arkistosta vuodelta 2019

Vierasjoukkue JPS vei keskiviikkona täydet sarjapisteet Jyväskylään, kun PAVE hävisi Sankariniemen nurmella käydyn Kolmosen ottelun maalein 1–3 (0–2).

Seurat eivät tiettävästi olleet aiemmin kohdanneet, joten kummallakin oli vastassa täysin uusi tuttavuus. Vieraat starttasivat pirteästi ja saivat nopeasti otteen. JPS meni johtoon jo 7. minuutilla. Hyökkääjä pelattiin vapauttavalla pystysyötöllä maalintekopaikkaan boksiin ja sijoitus ohi vastaan tulleen maalivahti Mikael Rothin löysi maalin nurkkaan.

14. minuutilla Roth torjui yläriman alta JPS:n vaarallisen vapaapotkun.

Ensimmäisen jakson alkupuolikas oli vieraiden hallintaa ja kotijoukkue oli puolustuskannalla. Jakson lopulla iisalmelaiset alkoivat kuitenkin kääntää pelin painopistettä ja painetta alkoi muodostua JPS:n päätyyn. Parhaimmat maalipaikat olivat, kun jyväskyläläispuolustaja torjui läheltä maalia Tuomas Halosen laukauksen ja Simo Härkösen pusku kulmapotkuun meni vähän yli.

Sitten juuri ennen taukoa PAVE sai kylmää vettä niskaansa. Syöttöhassi ja pallonriisto keskialueella kostautuivat, kun JPS-hyökkääjä karkasi yksin läpi ohittaen PAVE-vahdin ja sijoittaen lopulta pallon maaliin. Tauolle mentiin näin Sankkurin tulostaulun näyttäessä lukemia 0–2.

Toisen jakson alkupuolella pelattiin pääosin tasaista vääntöä, mutta ainoastaan vierasjoukkue pääsi hätyyttelemään maalintekoa. JPS avasi hyökkäyksensä keskialueelta nopeilla pystysyötöillä ja Roth joutui töihin muutamaan otteeseen. Kerran hän joutui myös katselemaan keltaista korttia törmättyään karussa olleen hyökkääjän kanssa. Virkaveli toisessa päädyssä selvisi melkoisen toimettomana viime minuuteilla saakka.

JPS siirtyi ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin johtoon reilun tunnin paikkeilla. JPS-hyökkääjä kaatui väännössä PAVEn puolustajan kanssa ja tuomiona oli rangaistuspotku. Rankkari oli lopulta hyvin onnekas vierailijalle, sillä vetäjä laukoi pallon tolppaan, josta se kuitenkin kimposi hyvin mukana olleen Rothin selästä maaliin. Yhtä kaikki – tilanne oli 0–3 63. minuutilla.

Lopussa vastustaja puolusti tarkasti vaikka alkoi jo väsyäkin. Loppuvartti pelattiin käytännössä yhtä päätyä. PAVE loi painetta muttei edelleenkään päässyt murtautumaan kunnon maalipaikoille. Sitten 85. minuutilla Halonen kaadettiin 16-rajan tuntumassa ja mies itse asettui vapaapotkua antamaan. Hieno laukaus upposi ylänurkkaan, vaikka maalivahti saikin hieman näppejään vedon tielle. Kotijoukkue kavensi näin 1–3:een.

Lisäajalla avautui PAVElle vielä yksi läheltä piti -kavennuspaikka keskityksestä maalin eteen, mutta se jäi ilman tulosta.

Keskiviikkona JPS oli kokonaisuutena parempi ollen kuskin paikalla eikä kotijoukkue lopulta uhannut vieraiden voittoa. PAVEn kauden avausvoitto jäi vielä odottamaan.

Seuraava keltapaitojen koitos on vasta 28.6. Silloin vastassa on sarjakärki FC Blackbird Jyväskylässä.