Arkistosta vuodelta 2012

PAVE ja Lapinlahden Pallo-95 kohtasivat perjantaina 3.8. Kangaslammilla. Voitto meni tasaisen väännön jälkeen kotijoukkueelle lukemin 1–0 (0–0).

PAVElla oli mahdollisuus siirtyä johtoon heti ensimmäisellä minuutilla hyvän hyökkäyskuvion päätteeksi, mutta LaPan maalivahti torjui avopaikan lähietäisyydeltä. Pari minuuttia myöhemmin PAVE-pelurin pusku maalin edustalta meni vähän yli maalista.

Kotijoukkueen sähäkän alun kestänyt LaPa pääsi nopeasti mukaan peliin. Kahdeksannella minuutilla sille tuomittiin rangaistuspotku, kun hyökkääjä kaatui kaksinkamppailussa PAVE-puolustajan kanssa. Petri Ekholm kuitenkin aavisti oikein ja otti pallon hyppysiinsä alanurkasta – miehelle toinen torjuttu pilkku tällä kaudella.

Rangaistuspotkun jälkeen LaPa sai otetta pelistä ja loi ajoittain painetta kotijoukkueen puolustukseen. Vaaralliset maalitilanteet jäivät kuitenkin uupumaan.

Avausjakson edetessä otteet taas tasoittuivat. Jakson lopulla PAVElla oli läpiajo, jonka LaPa-vahti hienosti torjui. Muuten kunnon maalitilanteet olivat PAVEllakin vähissä.

Toinenkin jakso palloiltiin tasaisissa merkeissä. Maalipaikkoja ei joukkueille tahtonut syntyä, mutta kotijoukkue onnistui kuitenkin yhden paikan hyödyntämään, mikä lopulta toi voiton.

Aivan jakson alussa PAVE-vahti nappasi LaPan pelaajan hyvän kaukolaukauksen ylänurkasta.

Ottelun ainoaksi jäänyt maali nähtiin 53. minuutilla. Maalin eteen oli parkkeerannut pari PAVE-peluria puolustajien seuraksi, kun Juha Roth antoi keskityspallon oikealta laidalta. Palloa tavoitteli jo muutama mies, ennen kuin taaimmaisena vapaana ollut Aku Tuovinen otti sen haltuunsa ja laukoi tarkasti ylänurkkaan ohi maalivahdin.

Viitisen minuuttia myöhemmin LaPalla oli hyvä paikka tasoittaa, mutta pusku maalin edestä suuntautui yli maalin.

Ottelun edetessä kohti loppuaan alkoi maistua vahva pelailun maku. Lopussa LaPa yritti hakea tasoitusta mutta ei enää saanut kunnon maalitilannetta. Toisaalta PAVEkaan ei onnistunut hyödyntämään vastustajan lopun hyökkäysintoa omiksi tilanteiksi.

PAVElle kirjattiin neljäs voitto putkeen ja joukkue kamppailee yhä lohkon kärkisijoista.

Seuraavana keltapaidoilla on edessä tärkeä ottelu 16.8. Juankoskella, kun joukkue matkustaa NP-H /JuPyn vieraaksi. Molemmat joukkueet taistelevat vahvasti sijoittumisesta lohkon kahden parhaan joukkoon ja sitä kautta pääsystä jatkosarjaan.

PAVE - LaPa-95 1-0 (0-0)

1-0 53min Tuovinen (Roth)