Arkistosta vuodelta 2017

PAVE ja Rautavaaran Raiku kohtasivat lauantaina Sankariniemen nurmella, kun keltapaidat pelasivat ensimmäisen kotipelinsä yli kuuteen viikkoon. Iltapäivän puhteesta kirjattiin isännille selvä 3–0 (1–0) -voitto.

Viime vuosien sarjapeleissä joukkueiden kesken on käyty usein tiukkoja vääntöjä, mutta tällä kertaa nähtiin varsin yksipuolinen näytös. PAVE oli vieraitaan edellä kentän jokaisella osa-alueella ja voittolukemat olisivat voineet olla suuremmat, sillä niin monta maalisaumaa jäi käyttämättä.

Peli eteni alusta alkaen keltaisten otteessa. Pallo pyöri vastustajan kenttäpuoliskolla, kun PAVE piti palloa hyvällä syöttöpelillä ja tilanteita syntyi etenkin laitojen kautta pelaamalla. Joonas Piippo PAVE-maalilla sai olla lähestulkoon työttömänä.

Maalinteko alkoi 8. minuutilla, kun keskikentällä huhkinut Jari Leinonen katkaisi hyökkäysalueella Raikun syötön 16-rajan ulkopuolella ja vapautti sitten syötöllään laitalinkin roolissa pelanneen Anssi Lipposen yksin nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitus alanurkkaan painui vastustamattomasti maalivahdin ohi.

Maalipaikkoja oli ensimmäisellä puoliajalla pariin kolmeen lisämaaliin, mutta usean pelaajan yritykset menivät ohi maalista. Puoliajan lopulla Raikukin sai peliään vähän paremmin toimimaan ja pystyi toisinaan kehittämään hyökkäyksen aihioita ja hankkimaan pari kulmapotkua. Maaliapajille ei kuitenkaan ollut asiaa, mistä viimeisenä piti huolen kotijoukkueen puolustuslinja. Tauolle siirryttiin PAVEn 1–0-johdossa.

Peli jatkui samoilla raiteilla myös toisella puoliajalla. Maalipaikkoja siunaantui vahvasti esiintyneelle kotijoukkueelle ensimmäistäkin enemmän ja nyt onneksi nähtiin myös lisää onnistumisia.

Vaihteeksi hyökkääjän tontilla esiintynyt Aleksi Hartikainen kasvatti kahdella osumallaan PAVEn johdon turvallisempaan kolmeen maaliin. Ensin 52. minuutilla hän voitti pääpallon ja puski Jarkko Marinin antaman kulmapotkun maaliin tarkasti aivan tolpan juureen. Sitten 60. minuutilla puolustaja Mikael Karppinen haastoi ja ohitti laidallaan vastustajan keskittäen pallon maalin eteen, mistä kapteeni sitten ohjasi jalallaan pallon taas saman tolpan kautta verkkoon.

Vaikka keltaisilla seurasi vielä tukku saumoja lisämaaleihin, pelin loppuosalla ruuti oli taas päässyt sen verran vettymään, ettei enempää tehtyjen maalien saldoa saatu kaunisteltua.

Vaikka peli vaikutti jo ratkenneen, Raiku ei kuitenkaan missään vaiheessa lannistunut vaan pyrki myös rakentamaan peliä ylöspäin, edelleen tosin ilman suurempaa tulosta. Vierasjoukkueella oli pelissä kaksi tilannetta iisalmelaismaalilla, molemmat toisella puoliajalla. Ensimmäinen oli 3–0-tilanteessa ollut vapaapotku aivan 16-rajalta, minkä Piippo varmasti poimi haltuunsa. Toinen oli loppuminuuteilla tullut kulmapotkun pomppiminen maalin edessä, mutta senkin PAVE-vahti mallikkaasti nappasi.

Paluu kotikentälle sujui keltapaidoilta hienosti. Kaikki pelaajat pelasivat nyt tasollaan ja hyökkäyksiä ja vaarallisia tilanteita syntyi melkein kuin liukuhihnalta. Kotiyleisölle tarjoiltiin ainakin rutkasti maalitilanteita, vaikka kolmea maalia enempää ei nähtykään. Maalinteko ei ole ollut kuluvalla kaudella PAVEn vahvin valtti, mutta toisaalta omaan verkkoon on mennyt sarjan vähiten maaleja. Maaleja on tehty kuitenkin sen verran tarpeeksi, että joukkue on sarjassa tukevasti sijalla viisi.