Arkistosta vuodelta 2018

Lauantainen PAVEn ja Rautavaaran Raikun kohtaaminen päättyi iisalmelaisten selvään 6–0 (5–0) -voittoon. Helteisellä Kankaan kentällä Simo Roth teki hattutempun, Jamil Jammo kaksi osumaa ja Toni Nousiainen yhden. Anssi Lipponen puolestaan syötti kolme maalia.

PAVE meni johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Pallo tuli Jeri Saastamoisen kautta Toni Nousiaiselle, joka murtautui boksiin ja viimeisteli läheltä illan avausosuman sekä samalla myös ensimmäisen maalinsa PAVEn sarjapelissä.

Vartin paikkeilla toppari Sakari Paavola lähetti laitaan pitkän avauspallon, jonka Jammo tavoitti kiertäen puolustajan ja laukoen lopulta pelivälineen etukulmaan ohi maalivahdin. Sama mies onnistui toistamiseen kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Lipposen hyvä syöttö puhkaisi Raikun miehityksen ja Jammo nosti hienosti pallon yli vastaan lähteneen Raiku-vahdin.

Lopuista maaleista vastasi sitten Roth. Puolen tunnin kohdalla Lipponen antoi laidalta tarkan keskityksen ja hyökkääjä jatkoi maalin edestä illan ensimmäisen osumansa. Tästä kymmenen minuutin kuluttua Roth oli jälleen Lipposen oivasta syötöstä nokikkain maalivahdin kanssa ja sijoitti PAVEn johtolukemiksi jo 5–0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle. Illan viimeisen osumansa Roth laukoi 80. minuutilla kaukovetona Tuomas Halosen syötöstä.

Ensimmäinen jakso oli puhdasta kotijoukkueen hallintaa, ja paikkoja oli vielä useampaankin maaliin. Toisella jaksolla kenttätapahtumat hieman tasoittuivat, mutta ottelu oli käytännössä jo ratkennut. Kotijoukkue teki toiselle puolikkaalle useita vaihtoja ja muutoksia pelipaikoille. Edelleen maalipaikkoja syntyi keltapaidoille tasaiseen tahtiin, nyt vain viimeistely ei jatkunut yhtä tehokkaana.

Vastustajan peli pyöri paremmin jälkimmäisellä jaksolla, mutta maalipaikoille asti sen oli lähes mahdotonta päästä. Paras vierailijan tilanne tuli loppuhetkillä kulmapotkusta, kun pallo pomppi aivan maalin edustalla.

PAVE on aloittanut sarjan hienosti kahdella kotivoitolla. Seuraavaksi haaste kovenee, kun joukkue matkustaa lauantaina 19.5. Kontiolahden Lehmoon LehPa yj:n vieraaksi ensimmäiseen vieraspeliinsä.