Arkistosta vuodelta 2018

PAVE kävi perjantaina Rautavaaralla pelaamassa Nelosen ottelun Raikua vastaan. Vieraat veivät ottelusta voiton selvästi maalein 0–5 (0–3). Simo Roth teki hattutempun ja Aleksi Hartikainen sekä Tuomas Halonen osuivat kertaalleen.

Ottelu käytiin vahvasti PAVEn otteessa. Ensimmäisen jakson alkuun Raiku sai pari kertaa aiheutettua säpinää iisalmelaisten päätyyn, mutta ottelun edetessä hallinta oli yhä selvemmin PAVElla.

Avausmaalia odotettiin 23. minuutille. Hyökkääjän tontilla vaihteeksi operoinut kapteeni Hartikainen taisteli pallon itselleen boksissa ja laukoi pallon sitten alanurkkaan. Neljä minuuttia myöhemmin maalivahti Asse Martikainen antoi maalipotkun, jonka Hartikainen liippasi keskialueelta Rothille ja hyökkääjä karkasi siitä läpiajoon vieden vieraat kahden maalin johtoon.

Juuri ennen taukoa Raiku hassasi pahasti maalipotkunsa ja Roth pääsi tälläämään illan toisen osumansa ja taukolukemiksi 0–3.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä 45-minuuttisella, toisella jaksolla pelattiin sitten enimmäkseen kotijoukkueen päädyssä vierasjoukkueen pitäessä palloa. PAVE hyödynsi laajaa vaihtopenkkiään ja ote pysyi vahvasti vierailla.

PAVE prässäsi korkealta Raikun avausyrityksiä, mistä tulosta tuli 57. minuutilla Halosen napatessa maalivahdin avauksen ja laukoessa pelivälineen reppuun.

Maalipaikkoja oli keltapaidoilla tuplasti suurempaankin maalisaldoon. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin 0-5, Rothin viimeistellessä kauden toisen hattutemppunsa 86. minuutilla. Miika Riihola toi laidalta pallon boksiin ja antoi poikkisyötön aivan maalin eteen. Pallo kimposi takatolpasta ulos, josta Roth ohjasi sen verkkoon.

Toisella jaksolla Raiku oli rikkoa kuparisen hyvällä vapaapotkulla, joka kuitenkin kolahti vain ylärimaan. Muutoin isännillä ei oikein mainittavia kavennuspaikkoja ollut.

PAVE palasi voittokantaan yhden tasapelin jälkeen. Kaikkiaan ottelu oli yhdeksäs tappioton kamppailu putkeen. Joukkue jatkaa sarjakärjessä, kun sarjaa on kuusi ottelukierrosta jäljellä.

Seuraavaksi joukkue reissaa perjantaina 17.8. Kuopioon Savon Sanomat Areenalle, jossa vastassa on Kings SC Akatemia.