Arkistosta vuodelta 2017

Lauantainen PAVEn vierailu Kontiolahden Lehmoon toi iisalmelaisille kolme sarjapistettä, kun PAVE voitti LehPan maalein 1–0 (1–0). PAVE oli tukevasti avausjaksolla kuskin paikalla, mutta joukkue oli myös tovin vaikeuksissa, kun se joutui pelaamaan viimeiset 30 minuuttia alivoimaisena ulosajon seurauksena.

Bussiin asteli tällä kertaa muutoin hyvä kokoonpano, mutta varsinaista maalivahtia ei kyytiin harmi kyllä saatu. Ongelma ei tosin ollut liian suuri, sillä joukkueen kapteeni Aleksi Hartikainen hoiti jälleen jokavuotisen maalivahtikeikkansa nöyrästi ja luotettavasti pelaten tottakai nollapelin.

Peli alkoi PAVEn hyvässä otteessa ja paikkoja siunaantui ensimmäisellä jaksolla useaan osumaan. Keskikentän laidalla pelannut Jarkko Marin pakotti 10. minuutilla LehPa-veskarin venyttämään laukauksensa tielle ja toisella laidalla viilettänyt Lucas Leinonen puolestaan puski pallon keskityksestä tolppaan 33. minuutilla.

Hyökkääjänä pelannut Simo Roth oli vauhdissa Lehmon High Pine Lanen nurmella ja mies oli lähellä onnistumista laukauksillaan ja puskuillaan jo muutaman kerran – kerran puolustaja siivosi pallon vielä maaliviivalta – ennen kuin vihdoin 41. minuutilla pallo päätyi verkon perille. Anssi Lipponen antoi vapaapotkun keskikentältä ja maalin edustalla selkä maaliin päin ollut Roth liippasi päällään pelivälineen verkkoon.

Avausjaksolla LehPakin loi hyökkäyksiä, mutta todellisiin maalitilanteisiin asti murtautuminen ei onnistunut ja Hartikaisella ei liiemmin ollut kunnon torjuntatöitä, vaikka peliin joutuikin tasaisesti osallistumaan.

Jälkimmäisen jakson alku mentiin vielä samantyylisesti, kunnes tunnin kohdalla pelinkuva muuttui merkittävästi. Keskikentällä ahkeroineelle Samu Vidgrenille tuomittiin keskialueen kaksinkamppailutilanteista vain kahden minuutin sisällä kaksi varoitusta, joista varsinkin jälkimmäinen tuli kovin helposti ottaen huomioon pelin siistin ja rehdin luonteen. Keltaisten protestointi oli tietysti turhaa ja suihkukomennus oli tosiasia.

Näin LehPa tarttui vahvasti pelin otteeseen ja pyöritti palloa PAVEn ryhmittyessä puolustamaan ja keskittyessä vastaiskuihin. Noin vartin verran LehPa paineisti iisalmelaisten puolustusta vahvasti. Edelleenkin keinoja puolustuksen ohi oli vaikea löytää. Kerran Hartikainen joutui kuitenkin venyttämään tärkeän torjunnan alanurkasta.

Aivan loppuminuuteilla peli taas tasaantui eikä kumpikaan enää hätyytellyt maalintekoa. Niinpä keltapaidat saivat kolme pistettä mukaansa niukalla voitolla, mutta toisaalta ansaitusti. PAVElla on nyt kasassa 18 sarjapistettä, jotka takaavat tukevan aseman sarjan keskikastissa.

Epävakaasta säästä huolimatta ottelu saatiin pelata kuivissa oloissa. Ottelun puitteet oli mukavasti järjestetty kioskeineen ja vierasjoukkueelle oli vieläpä myös sauna lämmitettynä – kiitos kotijoukkueelle!

Pitkä neljän pelin vierasputki on nyt takana ja edessä on paluu kotinurmelle lähes puolentoista kuukauden tauon jälkeen, kun PAVE kohtaa lauantaina 12.8. Rautavaaran Raikun kotoisella Sankariniemellä.