Arkistosta vuodelta 2019

Veikoille löytyi vihdoin pisteputken päättäjä, kun JPS oli perjantaina Jyväskylän Harjulla vieraitaan parempi maalein 3–0 (0–0).

PAVE lähti syyskuisen perjantain reissuun hieman repaleisella kokoonpanolla. Pelikiellot, loukkaantumiset, työt ja opiskelut verottivat miehistöä, mutta siltikin vaihtomiehiä löydettiin neljä penkille. LaPa-95:stä saatiin vahvistukseksi mukaan keltapaidasta aiemmilta kausilta tuttu Antti Intonen. Huomionarvoisinta perjantaina kenties oli, että valmentaja Pele Koljonen teki paluun kentille vuosien tauon jälkeen.

Kapeasta kokoonpanosta huolimatta PAVE tarjosi vahvan vastuksen isännille, vaikka numerot venähtivät selviksi. Ensimmäisellä puoliajalla Veikot loivat hyviä hyökkäyksiä ja joukkue sai kolme huippupaikkaa siirtyä johtoon, kun taas JPS puolestaan ei tahtonut löytää keinoja iisalmelaispuolustuksen murtamiseen. JPS:n maalivahti piti maalinsa puhtaana lähitorjunnoillaan, vaikka vierailla oli avausjaksolla kolme huippusaumaa, mm. puolittainen läpiajo ja veto viitosen rajalta.

Aivan jakson lopussa JPS:llä oli ensimmäinen vaarallinen tilanne, kun maalille syntyi hässäkkää ja sama kaveri sai yrittää vetoa muutaman kerran mutta tuloksetta. Maalittomassa tilanteessa mentiin tauolle.

Tauon jälkeen ote oli enemmän kotijoukkueella, ja iisalmelaisten oma pallollinen peli ei enää lähtenyt pyörimään samaan tyyliin. Keltapaidat olivat jo tovin puolustuskannalla, mutta kunnon paikoille ei vastustajaa vieläkään päästetty, kunnes sitten 66. minuutilla JPS:n onnistui murtautua pystysyötöllä PAVE-ryhmityksen läpi. Viimeinen sivuttaissyöttö haiskahti hieman paitsiolta, mutta yhtä kaikki jyväskyläläispelaaja sai lopulta laittaa pallon tyhjään verkkoon.

Vain kaksi minuuttia edellisestä putoava laukaus 16-rajan ulkopuolelta painui taas vieraiden verkkoon ja tilanne oli nopeasti jo 2–0.

Nyt PAVEn täytyi alkaa hakea kavennusta ja hyökkäyspeliin satsattiin. 75:n minuutin paikkeilla luotiinkin mainio painostusjakso isäntien päätyyn ja saatiin kolme laadukasta maalilaukausta, jotka kaikki kuitenkin esti JPS-vahti hienoilla torjunnoillaan.

Peli sai lopullisen niittinsä sitten 83. minuutilla, jolloin JPS hyödynsi tilan vierasjoukkueen puolustuksessa ja pienen hässäkän ja poukkoilun jälkeen pallo löytyi kolmannen kerran PAVEn maalista.

Näin voitto jäi Jyväskylään ja samalla katkesi Veikkojen kahdeksan pelin tappioton putki. Ottelu oli loppulukemia tasaisempi, mutta parempi joukkue vei pisteet. PAVEn esitys etenkin avausjaksolla meni suunnitelmien mukaan mutta maalit jäivät uupumaan. Toisella JPS jaksoi pitää vauhtia yllä ja pääsi johtoon eikä PAVE tällä kertaa löytänyt enää kunnon kirivaihdetta. Joka tapauksessa Veikot pelasivat jälleen hyvän kamppailun edellisten jatkoksi.

Kauteen mahtuu vielä kaksi ottelua, jotka pelataan sarjan jyväskyläläistä kärkikaksikkoa vastaan. Seuraava eli viimeinen kamppailu kotona käydään lauantaina 21.9. Sankkurilla, kun vastukseksi saapuu sarjavoitossa toistaiseksi kiinni oleva FC Blackbirdin nimivahva poppoo.