Arkistosta vuodelta 2014

Image

PAVE pelasi perjantaina jälleen kotona Kankaan tekonurmella. Vastaan oli saapunut varkautelainen Viitosen loppusarjaa johtava WJK/Klubi Akatemia, joka on Kolmosessa pelaavan Warkaus JK:n reservimiehistö. Tasainen mittelö viilenevässä syysillassa päättyi 1–1 (1–0) -tasapeliin.

Kotijoukkueella oli taustalla maanantailta tappio, joka oli kuitenkin jo nollattu ja kentälle saapui latautunut keltapaitainen joukkue. Vastassa oli nyt nuori ja hyvin liikkuva vierailija, jonka usealla pelaajalla oli pelejä alla kuluvan kauden Kolmosesta.

Ottelu oli siitä erikoinen, että peli vedettiin läpi kahdella erotuomarilla, koska yksi avustava tuomari jäi uupumaan. Nuoret oikeudenjakajat kuitenkin selvisivät jaetusta urakastaan kunnialla.

PAVE starttasi taas mainiosti, sillä joukkue siirtyi johtoon 11. minuutilla. Topparina tällä kertaa pelannut Jari Ollikainen sai hyökkäyspäässä oman rajaheittonsa purkupallona takaisin ja keskitti takaisin maalin edustalle. Hyvä korkea keskitys tavoitti takatolpalta kärkimies Simo Rothin, joka puski pallon verkkoon.

Kummallekin poppoolle siunaantui avausjaksolla muutamia tilanteita, vaikka puolustuspeli kummassakin päässä oli tarkkaa. Toista maalia ei jaksolla enää syntynyt. PAVEn hyvän puolustuksen täydensi Harri Korolaisen varma peli maalinsuulla.

Toisellakin jaksolla vuoroteltiin hyökkäystilanteissa. Varsinaisia huippupaikkoja ei pelitilanteista kuitenkaan liiemmälti nähty, vaan vaarallisimmat paikat tulivat pääasiassa erikoistilanteista. Molemmille tuli kulmapotkuja ja hyviltä etäisyyksiltä vapaapotkuja, jotka jäivät kuitenkin tuloksettomiksi.

Kun PAVEn ei onnistunut kasvattaa johtoaan, varkautelaiset sitten pääsivät tasoittamaan 78. peliminuutilla. Pitkä pallo boksiin ohitti puolustuslinjan ja hyökkääjä ehti laukomaan palloon ennen puolustajia. Laukaus muutti vielä suuntaa liukuvan puolustajan jalasta ja lensi ylänurkkaan.

Tasoitusmaali latasi lisää virtaa vastustajaan, joka sai peliä enemmän hallintaansa. Aukkoja PAVE-puolustuksesta oli kuitenkin vaikea löytää ja kunnon tekopaikkoja ei enää tullut. Keskitykset poimi maalivahti Korolainen.

Lopussa hässäkkää syntyi molemmille maaleille jälleen erikoistilanteiden tuloksena. Yhtä maalia enemmän ei kummallekaan ottelussa lopulta tullut, eikä tosin aivan huippupaikkoja montaa ollutkaan. Pistejako oli ihan paikallaan.

Keltapaitojen peli oli kokonaisuutena taas maanantaita paremmalla tasolla ja Kankaan iltavaloissa nähtiin ennen kaikkea taisteleva kotijoukkue. Viikon kuluttua PAVEn loppusarja jatkuu Kuopiossa Puijon Pallon vieraana.

PAVE - WJK/Klubi Akatemia 1-1 (1-0)