Iisalmen Sanomat kirjoittaa 19.5.2008 seuraavasti:

PAVE kaatoi JoPSin kotiavauksessaan

Jani Haanketo
Iisalmi

PAVE Iisalmi pelasi sunnuntaina Kolmosessa kauden kolmannen ottelunsa ja otti kolmannen voiton. Ensi kertaa tällä kaudella kotiyleisölleen Sankariniemellä esiintynyt PAVE olisi voinut kukistaa Joensuun Palloseuran jopa kaksinumeroisilla luvuilla, mutta lopulta voitto kirjattiin maalein 3–1 (2–0).

Parempaa alkua ottelulle kotijoukkue ei olisi juurikaan voinut saada. Jo toisella minuutilla Aleksi Hartikainen ohjasi etutolpalta Jonne Räisäsen laidalta tulleen matalan keskityksen verkkoon.

Sama parivaljakko oli asialla 43. minuutilla, kun Räisänen antoi vapauttavan pystysyötön ja Hartikainen tälläsi pallon noin 20 metristä voimalla verkkoon.

Vaikka Räisänen kunnostautuikin ottelussa maalien syöttelijänä, niin viimeistelyssä olisi ollut rutkasti toivomisen varaa.

Toki hänellä oli epäonneakin, sillä pari laukausta ponnahti maalipuista takaisin kentälle ja hänen saksipotkunsa torjui hyvin joensuulaismaalivahti Jussi Nevalainen. Silti muutamassa aivan avopaikassa Räisänen meni tilanteisiin liian löysästi ja lahjoitti lähietäisyydeltä pallon Nevalaisen syliin.

PAVE lähti aivan turhaan jo avausjaksolla JoPSin kävelyvauhtiin mukaan. Turvallisessa 2–0 -johdossa kotijoukkue tuli toiselle jaksolle hieman kevyesti latautuneena ja 49. minuutilla kulman jälkitilanteesta pallo kimpoili 2–1 -kavennuksen arvoisesti.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Räisänen pamautti pallon ylärimaan, josta Aku Tuovinen pääsi paluupalloon puskemaan. Maalivahti Nevalainen kauhoi palloa Tuovisenkin mukaan maalin sisäpuolelta, mutta ottelun erotuomaristo antoi tilanteesta PAVElle kulmapotkun.

PAVElla oli kyllä paikkoja ratkaista ottelu jo aikaisemmin, mutta lopullista niittiä saatiin odotella 88. minuutille saakka. Vaihdosta kentälle tullut Tapio Merkkiniemi teki ottelun avausmaalin kaltaisen osuman Riku Venäläisen keskityksestä.

– Aivan kaikki pelaajamme eivät olleet keskittyneet tähän otteluun oikealla tavalla ja siitä tuli meille vaikea. Se näkyi syötöissä, haltuunotoissa ja viimeistelyssä. Toppariparimme Toni HeiskanenPetri Hätinen oli hyvä, samoin Mika Pesonen täytti hyvin ruutunsa ja Aleksi Hartikainen oli hyvä hyökkäyspäässä, Kukkonen totesi.

– Aivan suotta lähdimme avausjaksolla kävelyvauhtiin mukaan, vaikka ei se niin helppoa ole pitää tempoa yllä koko ajan tuollaista vastustajaa vastaan. Se on selvää, että ensi viikolla KuFun tullessa vastaan tällaisella peliesityksellä ei ole pisteitä luvassa, Kukkonen painotti.

PAVEn pelaajista Toni Heiskanen joutui jättämään kentän kesken kaiken, kun päät kolahtivat vastustajan kanssa yhteen pallon tavoittelutilanteessa. Heiskasen ohimon tienoilta tuli paljon verta ja siihen jouduttiin ompelemaan seitsemän tikkiä.

PAVE – JoPS 3–1 (2–0)

PAVEn maalit: 1-0 2min Aleksi Hartikainen (Jonne Räisänen), 2-0 43min Hartikainen (Räisänen), 3-1 87min Tapio Merkkiniemi (Riku Venäläinen)

PAVEn kokoonpano: Anssi Kauppinen (mv), Jarno Laitinen (V 81min), Joona Kemppainen, Petri Hätinen (V 82min), Toni Heiskanen (V 70min, 78min Jouni Kasurinen), Aku Tuovinen (C) (90min Heikki Korkalainen), Aleksi Hartikainen, Riku Venäläinen, Mika Pesonen (V 90min), Marko Kurikka, Jonne Räisänen (75min Tapio Merkkiniemi)

Vaihdossa: Niko Piironen (mv), Esa Kauppinen, Petri Kalanti, Jari Savolainen