Arkistosta vuodelta 2014

Image

Keskiviikkoiltana oli yksi kauden kohokohdista, kun keltapaidat ”palasivat kotiin” Sankariniemen stadionille. Sankkurille pääsy on viime vuosina ollut sen verran harvinaista, että kun siellä saadaan pelata, voidaan puhua jo juhlapäivästä.

Otteluna oli viime vuosina hyvin tutuksi käynyt yläsavolainen Viitosen derby PAVE–KiuPa, jossa isännät olivat tällä kertaa parempia 4–0 (3–0)  -lopputuloksella.

PAVE sai otteluun mahtavan alun, sillä tilanne oli kuuden minuutin jälkeen jo 2–0. Ensimmäinen tilanne ottelun toisella minuutilla tuotti tulosta, kun vasen pakki Jari Leinonen lähetti laidaltaan korkean keskityksen, jonka kärkimies Aleksi Hartikainen jatkoi maalin edessä verkkoon. Toinen maali syntyi, kun Hartikainen nousi oikeaa laitaa myöten ja keskitti pallon. Maalin edustalla Simo Roth testasi maalivahtia kerran, kunnes Samuli Laitinen laittoi irralleen jääneen pelivälineen takatolpalta pienestä kulmasta maaliin.

Salama-alun jälkeen ottelu pikku hiljaa tasaantui KiuPan päästessä paremmin mukaan peliin. Maalipaikkoja ei siunaantunut liiemmälti oikein kumpaakaan päähän ja peliä tahkottiin pääasiassa keskikentällä.

Sitten 40. minuutilla PAVE onnistui jälleen maalinteossa. Leinonen keskitti taas samoilta sijoilta laidaltaan ja juuri vaihdosta sisään tullut kärkimies Marko Kärkkäinen puski kohti maalia. Maalivahti sai torjuttua puskun, mutta Kärkkäinen seurasi hyvin tilanteen loppuun ja tuikkasi paluupallon maaliin. 3–0 olivat siis taukolukemat.

KiuPa pelasi toisen jakson alkuosan terävämmin ja piti peliä ajoittain otteessaan. Kunnon maalipaikoille asti se ei paria kertaa lukuunottamatta kyennyt. Jakson alussa oli vierailijan paras paikka, jossa laukaus 16-alueen sisältä kimposi ylärimasta takaisin kentälle.

Jakson loppuosalla PAVEn peli palasi uomiinsa, ja lopputulos sinetöityi 67. minuutilla. Kärkkäinen keskitti oikealta päätyrajan tuntumasta ja pallo tuli maalinedustan KiuPa-pelaajien ohi takatolpan kohdalle Hartikaiselle, joka heittäytyen puski pallon verkkoon.

Kenttätapahtumat olivat lopputulosta tasaisemmat, muttei kotijoukkueen voitto silti missään vaiheessa ollut uhattuna.

Myös seuraavaksi on vuorossa paikallispeli hienolla kentällä, sillä torstaina 5.6. LaPa-95 ja PAVE iskevät yhteen Lapinlahden Mondo-Areenalla.