Arkistosta vuodelta 2019

Sunnuntaina PAVE haki kolme tärkeää sarjapistettä Varkaudesta ja jatkoi näin syyskierroksen tappiottomien pelien sarjaansa. Warkaus JK kaatui Björn Areenalla pelatussa vaiherikkaassa ja ajoittain kiihkeässäkin kamppailussa maalein 3–2 (3–1).

Yleisölle riitti tässä Kolmosen pelissä nähtävää. Kova tuuli toi vielä oman mausteensa peliin. Avausjaksolla PAVE pääsi nauttimaan myötätuulesta ja toisella taas tuuli oli kotijoukkueen takana.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä. Vieraiden onnistunut korkealta prässäys toi tulosta jakson puolivälissä kolmen nopean maalin myötä.

PAVE meni johtoon 24. minuutilla Tuomas Halosen hienolla kaukovedolla. Hän sai syötön Aleksi Hartikaiselta, kavensi keskelle ja laukoi pallon verkkoon noin 20 metristä. Viisi minuuttia myöhemmin keltapaidat iskivät toistamiseen kulmapotkutilanteesta. Miro Luoman jatko osui ylärimaan, mutta Miika Riihola oli oikea-aikaisesti maalin edessä jatkamassa irtopallon verkkoon.

Neljän minuutin päästä taululle vaihtui jo 0–3. Toni Nousiainen vapautettiin nokikkain maalivahdin kanssa. Veskari peitti yrityksen, mutta Luoma liukui irtopallon maaliin tehden näin kauden ensimmäisen maalinsa ja samalla ensimmäisen osumansa Kolmosessa.

Warkaus JK kuitenkin toipui vielä jakson loppua kohden keltapaitojen ilotulituksesta. Asse Martikainen teki avopaikkaan huippupelastuksen muutamaa minuuttia ennen kuin pallo sitten tuomittiin pilkulle. Pavelainen joutui kaatamaan pelaajan boksissa ja isäntien kavennusmaali syntyi lisäajalla.

Vielä ennen tauko kehkeytyi polemiikkia aiheuttanut tilanne, joka alkoi PAVElle tuomitusta vapaapotkusta. Varkautelaispelaaja nappasi pallon ja kuljetti sen maaliin yleisön hurratessa nopeaa toista kavennusmaalia. Ongelmana vain oli, että vapaapotkua ei oltu vielä annettu ja näin maaliakaan ei syntynyt. Niinpä kun tauolle siirryttiin, tulostaululla luki 1–3.

Warkaus JK painoi toisella jaksolla myötätuulen turvin ja keskityksiä sateli PAVEn maalille, mutta aivan huippumaalipaikat olivat kotijoukkueella vähissä. PAVEn puolustus ja Martikainen hoitivat hommansa varmuudella. PAVElla oli hyvät saumat sinetöidä voitto reilun tunnin paikkeilla, mutta varkautelaismaalivahti selvitti läpiajon ja kulmatilanteesta puskun lähietäisyydeltä.

PAVE sai 89. minuutilla pallon tolppaan ja siitä maaliviivalle muttei kuitenkaan verkkoon. Loppuhetkille saatiin sitten draamaa, kun pelaajavalmentaja Anssi Lipponen sai toisen varoituksen ja joutui siten kentältä poistetuksi lisäajan toisella minuutilla.

Warkaus JK loi vahvan painostuksen iisalmelaismaalille, mikä lopulta tuotti kavennuksen kolmannella lisäaikaminuutilla. Jatko keskitykseen maalin edustan hässäkästä toi isännät vielä maalin päähän, mutta vieraiden johto kesti loppuun saakka.

Koko joukkue esitti hienon taistelun ja pisteet eivät tulleet ilmaiseksi tasaisesta väännöstä. Joukkue oli syystä iloinen, sillä pisteputki jatkui jälleen ja Varkaudesta on ylipäänsä ollut hankala PAVEn hakea pisteitä. Veikoilla on nyt 12 pistettä, joista kymmenen on hankittu neljästä edellisestä ottelusta.

Seuraavaksi on edessä mielenkiintoinen kotipelien putki, sillä PAVE pelaa kotona kolme ottelua viikon aikana (perjantai-maanantai-perjantai). Ensimmäinen niistä on 23.8. Kurkimäen Kisaa vastaan.