Arkistosta vuodelta 2017

PAVE pelasi parin vuoden tauon jälkeen jälleen Haukiniemellä, kun se torstaina sai vastaansa Nelosta johtavan Toivalan Urheilijat. Sarjakärki koki kauden ensimmäisen tappionsa, kun PAVE piti pisteet kotona 2–1 (1–0) -tuloksella.

Kevyen sateen kastelemalla nurmella pallonhallinta kallistui ehkä vierailijalle, mutta PAVE loi laadukkaampia maalipaikkoja. Alkuun kotijoukkue antoi kärkiporukan pyörittää peliä ja keskittyi vastaiskuihin, jotka tuottivatkin tekopaikkoja. Erityisesti laitapelaaja Aleksi Räsäsen kautta saatiin avausjaksolla pelattua monta hyökkäystä ja kerran mies itsekin pääsi laukomaan, mutta ToU-vahti peitti kudin. Samoin hyökkääjä Samu Vidgren hakeutui pariin hyvään maalipaikkaan, mutta ottelun avausmaalia saatiin vielä odottaa.

Noin puolen tunnin kohdalla Räsäsen kulmapotku tavoitti toppari Jari Ollikaisen pään maalin edestä, mutta pusku suuntautui vielä ohi maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin kohdistus oli sitten jo korjattu, kun jälleen Räsänen lähetti kulmapotkun ja Ollikainen ponnisti itsensä muiden yläpuolelle puskien pallon voimalla verkkoon maalin edestä.

Isäntien peli toimi myös puolustussuuntaan. Vierasjoukkueen selvät maalipaikat olivat harvemmassa, mutta oli heillä toki pari puolittaista saumaa jo avausjaksolla – Joonas Piippo piti kuitenkin PAVE-maalin puhtaana. Heti toisen jakson alkuun PAVEn puolustuksessa sattui sitten lapsus, kun ToUn pelaaja pääsi keskityspallosta puskemaan kahden pavelaisen välistä tasoituksen 47. minuutilla.

Tasoitusmaalin jälkeen PAVE pelasi vahvan vaiheen ja loi jatkuvampaa painetta hyökkäyksillään. Sitten 57. minuutilla ToUn maalivahdin antama maalipotku jäi vajaaksi ja kimposi topparin jalasta takaisin kohti maalia. Palloon kerkesi ensin Vidgren, joka ohitti maalivahdin, mutta sijoitus maaliin epäonnistui, kun perään juossut toinen toppari kaatoi PAVE-hyökkääjän. Seurauksena kaataja katseli punaista korttia ja pallo tuomittiin rangaistuspisteelle. Keltaisten kapteeni Aleksi Hartikainen laukoi rangaistuspotkun komeasti ylänurkkaan ja kotijoukkue siirtyi takaisin johtoon 60. minuutilla.

Alivoimaiseksi joutunut ToU jatkoi hyvin taisteluaan ja pystyi edelleen rakentamaan peliä ylöspäin. Edelleen keinot loppuivat kentän viimeisellä kolmanneksella ja tilanteet pysähtyivät yleensä etäälle iisalmelaismaalista. Yhden hyvän laidalta rakennetun paikan joukkue vielä loi, mutta laukaus 16-alueen nurkalta meni yli maalin.

Vierailijan puolustuksessa oli nyt enemmän tilaa, minkä myötä PAVE sai muutaman puolittaisen läpiajonkin, joista johtoasemaa ei saatu kuitenkaan kasvatettua. Näin ollen voitto ratkesi vasta päätösvihellykseen. Kentän laidalle kerääntynyt yleisö näki viihdyttävän ja ajoittain jopa kiihkeän taiston.

Seuraavan kerran keltapaidat pelaavat Iisalmessa vasta 12.8. Nyt PAVElla on edessään peräti neljän vierasottelun putki. Kevätkierros tulee täyteen torstaina 6.7., jolloin keltapaidat kohtaavat sarjakakkosena majailevan Kuopion Elon vieraissa.