Arkistosta vuodelta 2019

PAVE nappasi toisen voiton putkeen, tällä kertaa vieraista, kun joukkue kävi pelimatkalla keskiviikkona Kontiolahdella Lehmon Pallon kotikentällä. Vieraat veivät pisteet kotiin lukemin 2–4 (2–2).

Kohtaaminen oli joukkueille ensimmäinen keskinäinen tällä kaudella. Viime kaudella joukkueet väänsivät tasaisesti Itä-Suomen Nelosen voitosta, mikä lopulta päättyi iisalmelaisten juhliin. LehPakin sai paikan Kolmoseen ja Joensuun JIPPO:n farmijoukkue on aloittanut kautensa PAVEa selvästi terävämmin. Otteluun lähdettäessä LehPa oli sarjataulukossa viidentenä 14:llä pisteellään ja PAVE jumbona viidellä sarjapisteellään.

PAVEn alku oli jälleen lupaava. Ottelussa mentiin kahdeksatta minuuttia, kun ensin Toni Nousiainen syötti laidalta 16-alueen kulmalle Miro Luomalle, jonka hyvä keskitys tavoitti boksista Miika Riiholan, joka sitten laukoi läheltä vieraat johtoon ensimmäisellä Kolmosen osumallaan.

Ja sama mies oli asialla pian uudestaan. Vartti myöhemmin PAVE sai rajaheiton hyökkäyspäässä. Tuomas Halonen kiskaisi pitkän heiton maalille, jossa Riihola oli jälleen terävänä pistäen pallon toistamiseen verkkoon. Iisalmelaiset johtivat näin jo 2–0 22. minuutilla.

LehPa pääsi kuitenkin nopeasti kiinni peliin, kun 25. minuutilla paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa pelaaja pääsi boksista läheltä tuikkaamaan isäntien kavennuksen. Maali toi lisäpuhtia LehPan otteisiin ja paine alkoi olla vahvasti vieraiden päädyssä. 37. minuutilla LehPalle tuomittiin rangaistuspotku. Keskitys osui lähellä olleen PAVE-puolustajan käteen tuomarin tulkinnan mukaan rikkeen arvoisesti, eikä lehpalainen erehtynyt rangaistuspotkustaan. Taukoa vietettiin siten 2–2-numeroissa.

Toisella jaksolla PAVE sai pelinsä jälleen kulkemaan ja maalitilanteita alkoi siunaantua. Keltapaitojen paras vaihe ottelussa osui noin tunnin kohdalle. Ensin LehPa-vahti teki pelastuksen Nousiaisen laukaukseen. Muutama minuutti myöhemmin nähtiin sitten PAVEn kolmas, voittomaaliksi jäänyt osuma hienon kuvion tuloksena. Pallo pelattiin laidalle juoksuun Riiholalle, joka pudotti taakse Simo Rothille. Rothin tarkka keskityspallo takatolpalle löysi Halosen, jonka komea pusku painui vastustamattomasti maaliin.

Pian johtomaalin jälkeen keltapaidoilla oli paikat kasvattaa johtoaan, mutta maalivahti peitti Rothin puskun, ja Halosen laukaus meni hieman yli ylänurkasta.

Loppua kohden tasoitusta hakenut kotijoukkue painoi yhä vahvemmin vieraiden päätyyn, mutta Veikot hoitivat puolustusvelvoitteensa nöyrästi eikä laadukkaita maalipaikkoja oikein ollut liiaksi tarjolla, erikoistilanteita tuli tosin iso liuta. Voittoon vaadittiin loppuhetkillä Asse Martikaiselta pari tärkeää torjuntaa.

Voitto sinetöityi lisäajalla. LehPan kulmapotkussa heidän maalivahtinsa nousi avuksi maalintekoon. PAVE purki kulmatilanteen maaliltaan ja pallo tuli Nousiaiselle, joka jaksoi vielä spurtata kaikilta karkuun ja vei pallon tyhjään maaliin tehden hänkin avausosumansa Kolmosessa, ja voitonjuhlat olivat valmiit alkamaan.

Vastassa oli nuori ja liikkuva joukkue, jonka osattiin odottaa olevan hallitsevampi osapuoli kotikentällään. Voiton avaimet olivat tehokkaassa viimeistelyssä ja tiiviissä puolustuksessa sekä maalivahdin varmoissa otteissa. Ja vihdoin pallokin tuntui pomppivan Veikoille suotuisasti.

Pisteitä on nyt kasassa kahdeksan ja PAVE nousi pois jumbosijalta maalieron turvin.

Seuraavana on vuorossa taas kotipeli. Perjantaina 9.8. Sankkurilla PAVE saa vastaansa ToUn.