Arkistosta vuodelta 2010

Image

PAVE kohtasi perjantaina 6.8. Iisalmessa kuopiolaisen Zulimanit/PappaZulut. Sankariniemen hienokuntoisella nurmella pelatun Viitosen pelin voitto kirjattiin PAVElle maalein 3-0 (0-0).

Pelin kuva oli selvä heti alkuvihellyksestä saakka, sillä kuopiolaiset olivat saaneet matkaan vain yhdeksän pelaajaa, joten he lähtivät puolustamaan pistettä ja PAVE yritti murtaa puolustusta.

Pitkään kotijoukkue iski päätään puolustusmuuriin, kun ensimmäinen jakso oli ylivoimasta huolimatta maaliton. Hallinta oli ymmärrettävästi täysin PAVElla, mutta hyökkäysten rakentelu ja viimeistely eivät toimineet loppuun asti.

Vasta noin tunnin pelin jälkeen kuparinen viimein rikkoutui. Samuli Laitinen sai pallon hyökkäyspään vasempaan kulmaan ja keskitti matalan pallon maalin eteen. Pallo muutti maalivahdista suuntaa ja kimposi onnekkaasti maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Jari Ollikainen kaadettiin 16-alueella, mistä tuomari vihelsi rangaistuspotkun. Jari Leinonen asettui pallon taakse ja ampui rankkarin vasempaan yläkulmaan.

Loppulukemat 3-0 viimeisteli Kari-Pekka Hyvärinen. Aku Tuovinen nousi vasemmalta kohti maalia ja syötti takaviistoon Hyväriselle, joka harhautti puolustajan ja sijoitti pallon maalin edestä alakulmaan.

Vierasjoukkue jaksoi taistella alivoimaisena pitkälle toiselle jaksolle, mutta lopulta hellesäässä väsymys alkoi painaa, kun PAVE pystyi ylivoimansa lisäksi hyödyntämään tuoreita vaihtomiehiään.

Petri Ekholm PAVEn maalinsuulla taisi selvitä ottelusta ilman torjuntoja. PappaZulujen yksinäinen kärkimies oli aseeton neljää puolustajaa vastaan.

Tärkeät kolme pistettä jäivät siis jälleen Iisalmeen. PAVE on sarjassa toisena, kun sillä on pelaamatta kaksi ottelua. PAVE matkustaa seuraavaan otteluun 15.8. Siilinjärvelle, jolloin vastassa on sarjan kärkijoukkue SiPS/2.