Arkistosta vuodelta 2013

Image

PAVE pelasi perjantaina Viitosen ottelun Kuopion Puijolla, kun vastaan asettui Kuopion Jalkapallokerho. Keltapaitojen vahva avausjakso ei riittänyt ja kuopiolaiset rynnivät voittoon toisella jaksolla maalein 3–1 (0–1).

Helteiden jo mentyä päästiin tällä kertaa pelaamaan normaalin viileässä kesäkelissä. PAVE pääsi vieraspeliin hyvällä miehistöllä, mutta vaihtomiehiä olisi saanut olla useampia.

Ottelu alkoi vierailijoilta terävästi ja joukkue hallitsi alussa. Se hyödynnettin jo kymmenennellä minuutilla hienon maalin muodossa. Oikealta annetun PAVEn kulmapotkun jälkeen purkupallo tuli taaempana vasemmalla laidalla olleelle Samuli Laitiselle, joka laittoi nopeasti ristipallon takaisin oikeaan laitaan. Palloon teki pystyjuoksun Aku Tuovinen ja hän keskitti takatolpalle nousseelle Antti Kauppiselle, joka puski pallon maaliin.

Jakson edetessä KJK:kin alkoi saada peliään pyörimään ja muutama vaarallinen tilanne avautui. Joukkueen jakson paras paikka tuli 20 minuutin kohdalla, kun hyökkääjä pääsi yksinään avopaikkaan, mutta PAVE-vahti Eetu Lähderinteen loistava lähitorjunta esti maalin.

PAVE jatkoi vahvasti ja sai hyviä paikkoja. Joukkueen toinen maali oli lähellä 34. minuutilla Veli-Matti Räihän vääntäessä itsensä puolittain läpi vasemmalta. KJK-vahti torjui laukauksen, mutta Räihä voitti kamppailun paluupallosta. Uusi yritys meni kuitenkin yläriman kautta yli.

Avausjakson loppuminuuteilla ote alkoi siirtyä isännille. Tauolle mentiin PAVEn johtaessa 0–1, mutta paluu kentälle toisen jakson alussa oli keltapaidoille vaikea. Heti jakson alkuun KJK:lla oli loistopaikat tasoittaa peli ja 55. minuutilla vahva painostus tuotti lopulta tulosta, kun maalin edustalle ilman vartijaa jäänyt Samuli Antikainen tälläsi keskityspallon suoraan ilmasta komeasti maaliin.

KJK:n ote jatkui ja 68. minuutilla joukkue siirtyi johtoon. Palloa ei onnistuttu siivoamaan maalin edestä ja KJK:n Henri Tuovinen sai laittaa helposti pallon verkon perille. Varmistus kotivoitolle tuli sitten 82. minuutilla, kun KJK teki kulmapotkusta maalin. Veli-Matti Heikkinen unohtui ilman vartiointia aivan maalin eteen ja hän puski pallon maaliin.

Toisella jaksolla PAVElla oli paljon vaikeampaa päästä kunnollisiin hyökkäyksiin saati maalipaikoille. 3–1-tilanteessa joukkueen oli pakko muuttaa miehitystä hyökkäävämpään suuntaan, mikä toi lopussa painostusta vastustajan päätyyn, ilman maalilaukauksia tosin. Toisaalta samalla avautui lisätilanteita KJK:lle.

PAVE pelasi hyvän ensimmäisen 45-minuuttisen vieden sen nimiinsä, mutta loppupuolikasta veikin sitten vahvemmin pelannut KJK ollen loppulukemien verran parempi. Silti kokonaisuutena melko tasainen peli oli keltapaidoilta kelpo jatkumoa edelliselle voittopelille ja peliesitys oli jälleen nousujohteinen kehnon sarjan alun jälkeen.

Seuraavan kerran PAVE pelaa Haukiniemellä perjantaina 14.6. isännöidessään paikallispelissä KiuPaa.

KJK - PAVE 3-1 (0-1)

0-1 10min Kauppinen (Tuovinen)