Iisalmen Sanomat kirjoittaa 13.6.2008 seuraavaa:

Hätisen puskumaali ratkaisi voiton PAVElle

Jani Haanketo
Iisalmi

Edellisessä jalkapalloilun Kolmosen ottelussaan PAVE Iisalmi pystyi latomaan vieraskentällä viisi maalia Lehmon Pallon verkkoon. Torstaisessa kotiottelussa Sankariniemellä PAVE pystyi kuin pystyikin lopulta viimeistelemään yhden osuman sarjajumbon joensuulaisen Jippo/2:n verkkoon, ja pysyi kärkijoukkueiden tahdissa 1-0 (0-0) -voitolla.

-Tiedossa oli, että Jippo/2:n on sarjasijoitustaan huomattavasti parempi joukkue. Se on A-junioreista koostuva ryhmä, joka harjoittelee tällä hetkellä viisi kertaa viikossa, ja tulee vielä olemaan vaikea vastus monelle muullekin joukkueelle.

- Toki me olimme tänään huonoja. Syötöt ja haltuunotot eivät onnistuneet ja hävisimme kaksinkamppailuja. Mutta jos jotain positiivista ottelusta pitää etsiä, niin huonollakin pelillä pystyimme kolme pistettä ottamaan, sanaili PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen taiston tauottua.

Avausjaksolla maalipaikat menivät 2-3 vierasjoukkueelle. PAVEn yleensä kovin varma keskuspuolustus pelasi torstaina kovin epävarmasti ja kolmesti pallo saatiin pelattua linjan taakse aivan avopaikkaan.

Ilman kentän parhaan pelaajan, PAVEn maalivahti Pasi Tenhusen huippupelastuksia kotijoukkue olisi ollut pahasti helisemässä. PAVEn parhaat maalipaikat osuivat avausjaksolla Marko Kurikalle ja Jonne Räisäselle.

Kurikka suojasi hyvin rangaistusalueen sisällä palloa selkä maaliin päin. Nopealla harhautuksella hän pääsi jo maalivahdin ohitsekin, mutta löysään laukaukseen puolustus ehti vielä väliin. Räisäsen alanurkkaan kohdistuneen sijoituksen puolestaan poimi maalivahti Peetu Lehmus.

Toisella jaksolla PAVEn valmentaja Kukkonen haki voimaa hyökkäykseen pelaajavaihdoilla ja toppari Toni Heiskasen nostamisella ylemmäksi keskikenttämieheksi.

Huippupaikkoja kotijoukkue ei pystynyt edelleenkään luomaan, mutta ratkaisumaalin kylläkin.

Aivan sivurajan tuntumasta tulleesta vapaapotkusta Riku Venäläinen keskitti pallon takatolpalle ja ylös noussut toppari Petri Hätinen iski puskullaan ottelun ainokaisen. Peliä oli käyty 72 minuuttia.

Heti maalin jälkeen kentälle vaihdettiin myös tuore brasilialaisvahvistus Fabio. Hän ei saanut ottelussa yhtään syöttöä omille pelaajille, mikä oli kovin yleistä myös PAVEn muillakin pelaajilla tässä ottelussa.

-Maalivahti Tenhunen oli ylivoimaisesti kentän paras pelaaja. Esa Kauppinen pelasi alempana keskikenttämiehenä hyvin oman ruutunsa ja Hätisen maali oli näyttävä. Muuten pelimme oli heikkoa, myönsi Kukkonen.

PAVE - JIPPO/2 1-0 (0-0)

PAVEn maali: Petri Hätinen (Riku Venäläinen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen mv, Jarno Laitinen, Joona Kemppainen (72min Fabio), Petri Hätinen, Esa Kauppinen (v 66min), Aku Tuovinen C (57min Tapio Merkkiniemi), Mika Pesonen (46min Jouni Kasurinen), Riku Venäläinen, Marko Kurikka (v 81min), Jonne Räisänen (51min Aleksi Hartikainen), Toni Heiskanen

Muut vaihdossa: Jari Savolainen, Niko Piironen, Oskari Vilpponen