Arkistosta vuodelta 2013

Image

Kahdella tappiolla kautensa liikkeelle potkaissut PAVEn edustusjoukkue otti perjantaina Haukiniemen helteiseltä nurmelta avausvoiton, kun siilinjärveläinen Harjamäen Teräs kaatui lukemin 5–2 (3–0). Joukkue pääsi nurmikauden avauksessa vihdoin pelaamaan lähes runkomiehistöllään. Nyt ainakin maalihanat aukesivat kahden tehottoman pelin jälkeen.

PAVEn sarjakauden ensimmäinen maali näki päivänvalon ottelun 26. minuutilla. Pystysuuntainen syöttö vapautti Veli-Matti Räihän läpi vasemmalta laidalta ja hän ampui pallon tarkasti alanurkkaan ohi maalivahdin.

33. minuutilla sama mies oli toistamiseen maalinteossa, tällä kertaa pystysyöttö vapautti hänet oikealta laidalta. Tarkka viimeistely jälleen alanurkkaan ja PAVE johti 2–0.

Kolmen minuutin kuluttua oli Aleksi Hartikaisen vuoro onnistua. Koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Hartikainen pamautti painavan laukauksen parinkymmenen metrin etäisyydeltä alanurkkaan. Niin tauolle siirryttiin 3–0-lukemissa.

Toisen jakson 12. minuutilla Samuli Laitinen nousi vasenta laitaa ja antoi sivurajan kupeesta korkean keskityspallon, joka hetkellisesti yltyneen tuulen suosiollisella avustuksella yllätti maalivahdin ja putosi maalin takanurkkaan.

Kolme minuuttia myöhemmin HarTe pääsi mukaan peliin, kun siilinjärveläisistä Jesse Haaranen sijoitti rangaistuspotkun ohi PAVEn maalissa debytoineen Eetu Lähderinteen. Pilkku tuli vaarattoman oloisesta tilanteesta 16-alueen kulmalla, kun puolustaja hyppäsi puskupallossa HarTe-pelaajan selkään.

Vain minuutti meni ja keltapaitojen kapteeni Antti Kauppinen kuittasi kavennuksen puskemalla vapaapotkun maalin edestä verkkoon. Tilanne oli 5–1, kun ottelua oli jäljellä puolisen tuntia.

HarTe teki 5–2-kavennuksen 78. minuutilla. Aleksanteri Kauppila ampui kaukolaukauksen ylänurkkaan, kun HarTe-pelurille annettiin liikaa tilaa ja aikaa PAVEn puolustuksen edessä.

Kenttätapahtumat olivat loppunumeroita tasaisemmat, mutta voitto meni oikeaan osoitteeseen. PAVE rakensi hyvät maalipaikat, käytti ne tehokkaasti ja piti vastustajan poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Muutaman hyvän maalitilanteen joukkue vielä tuhlasikin. PAVEn peli kulki parhaiten ottelun keskiosalla hieman hitaan startin jälkeen. 5–1-maalin jälkeen taas HarTe sai vahvemman otteen, mutta kentän viimeisellä kolmanneksella se oli lopulta aseeton yhtä kavennusmaalia lukuun ottamatta. Tilanteet johtivat lähinnä vaarattomiin kaukolaukauksiin ja PAVE-vahti pääsi melkoisen helpolla. Kotijoukkueen puolustuspeli oli ryhdikkäämpää kuin aikoihin ja etenkin puolustuslinja pelasi hyvin. Hyökkäyspäässä ”ketsuppipullo” vihdoin aukesi.

Ottelu oli keltapaidoilta hyvä kurssin kääntäminen ja tappioputken katkaisu. Peli ei ole vielä valmista, mutta juonesta on saatu jälleen kiinni. Tärkeintä oli saada kolme pistettä tyhjälle pistetilille.

Seuraavana otteluohjelmassa on vierailu Puijon stadionin kentälle perjantaina 7. kesäkuuta, jolloin vastassa on KJK.