Arkistosta vuodelta 2008

Iisalmen Sanomat 6.7.2008:

PAVE nousi lopussa voittoon Joensuussa

Jani Haanketo

Jalkapalloilun Kolmosen kärkijoukkue PAVE Iisalmi on viime aikoina kärsinyt miehistöongelmista, eikä aivan paras tilanne ollut lauantaisella Joensuun vierasmatkallakaan. Lohkon toiseksi viimeisenä oleva Joensuun Palloseura johti ottelua vielä kuusi minuuttia ennen loppua, mutta PAVE nousi vielä kahden maalin voittoon lukemin 1–3 (0–0).

PAVElta puuttuivat ottelusta Mika Pesonen, Toni Heiskanen, Esa Kauppinen ja kuumesairaana viime hetkillä pois jäänyt Petri Hätinen.

PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen joutuikin kokoamaan palapeliään vähistä miehistä. Vaihtopenkille jäivät ainoastaan pitkään polvivaivan vuoksi sivussa ollut Jonne Räisänen, Raikussa välillä vuokralla ollut Heikki Korkalainen sekä toinen maalivahti Niko Piironen.

Avausjaksolla PAVEn parhaat paikat osuivat ensimmäistä kertaa aloituskokoonpanossa olleelle brassihyökkääjä Fabiolle sekä oikean linkin paikalla pelanneelle Tapio Merkkiniemelle.

Fabion yritys pienestä kulmasta pelastettiin maaliviivalta ja Merkkiniemen hurja pommi suuntautui kohti maalivahtia.

Toisella jaksolla kymmenen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue JoPS siirtyi ottelussa johtoon. Jo avausjaksolla kotijoukkueen vaarallisimpiin pelaajiin kuulunut Pekka Mähönen keskitti laidalta ja Marko Karjalainen viimeisteli 1–0-osuman.

66. minuutilla Kukkonen otti kärkeen Fabion tilalle Räisäsen, joka lopulta nousikin ottelun ratkaisijaksi.

Pitkään saatiin PAVEn maalia ottelussa odotella, sillä ensimmäinen syntyi vasta 84. minuutilla. Räisänen sai pallon pystyjuoksuun, ja keskitti maalin eteen Riku Venäläiselle, joka laukoi numeroiksi 1–1.

PAVE halusi voittaa ottelun ja vei pallon nopeasti keskiympyrään. Heti seuraavalla minuutilla PAVEn parhaimmistoon lukeutunut Marko Kurikka eteni oikealta laidalta ja keskitti Aku Tuoviselle, jonka kova laukaus upposi etukulmasta sisään.

Kolmas PAVEn maali neljän minuutin sisään syntyi 87. minuutilla, kun Räisänen iski Aleksi Hartikaisen syötöstä loppunumerot. Heti maalinsa jälkeen Räisänen linkutti vaihtoon, ja tilalle kärkeen tuli kakkosmaalivahti Piironen.

– Räisänen pelasi noin 20 minuuttia, mutta ratkaisi ottelun meille. Myös Kurikka keskialueella pelasi todella hyvän ottelun. Tärkeä voitto meille, kehui PAVEn valmentaja Kukkonen.

– Hyvin on kausi lähtenyt käyntiin, sillä olemme kymmenen pelatun ottelun jälkeen Riverballin kanssa tasapistein kärjessä. Tämän vuoden lohko on todella mielenkiintoinen, sillä kaikilla joukkueilla on vähintään kolmessa ottelussa tullut pistemenetyksiä, Kukkonen sanoi.

PAVE huilaa ensi viikonloppuna ja seuraava ottelu on kahden viikon kuluttua. Vieraaksi saapuu kärkikamppailuun Riverball Joensuusta.

JoPS - PAVE 1-3 (0-0)

PAVEn maalit: 1-1 84min Riku Venäläinen (Jonne Räisänen), 1-2 85min Aku Tuovinen (Marko Kurikka), 1-3 87min Jonne Räisänen (Aleksi Hartikainen)

PAVEn kokoonpano: Pasi Tenhunen (mv), Joona Kemppainen, Mikko Tervonen C, Jouni Kasurinen, Jarno Laitinen, Tapio Merkkiniemi (76min Heikki Korkalainen), Riku Venäläinen, Marko Kurikka, Aku Tuovinen, Aleksi Hartikainen, Fabio de Santana (66min Jonne Räisänen, 88min Niko Piironen)