Arkistosta vuodelta 2007

Sunnuntaina oli PAVElla vuorossa tärkeä viimeistelypeli kun Kajaanissa kohtasimme kakkosdivarin KajHan.

Ensimmäinen jakso alkoi murheellisesti. Olisiko kyseessä ollut kahden aiemman pelin hidas tempo mutta litistyimme Kajaanilaisten prässiin jo 2min kohdalla kun KajHa karvasi itsensä 1-0 johtoon. Näytti aika murheelliselle silloin.

Peli kuitenkin saatiin käännettyä ja PAVEkin rupesi rakentamaan tilanteita. Ensimmäinen jakso oli Kajaanilaisten lievää hallintaa ja he saivat parhaat maalipaikat mutta PAVEllakin oli muutama läheltä piti tilanne. Erityisen ilahduttavaa oli että PAVE pystyi tekemään peliä ja syöttelemään hyvin omille vaikka vastustaja liikkui paljon. Kajaanin toinen osuma tuli kun PAVE puolustuksen porrastus unohtui ja lopulta kaveri pääsi siirtämään tyhjään maaliin.

Toiselle jaksolle PAVEn keskuspuolustukseen tuli aiemmin keskikentällä nähty Esa Kauppinen ja lisäksi puoliajalla käytiin puolustuksen porrastaminen porukalla läpi. Se auttoi ja toinen jakso meni huomattavasti paremmin myös puolustuksen osalta. Esa pelasi tyylikkäästi topparia Jouni Kasurisen kanssa ja kun vielä laitapuolustajat Joonas Risto ja Mikko Tervonen eivät uinailleet niin KajHalla ei paria paikkaa enempää toisella jaksolla ollut. Toisesta he kylläkin rokottivat mutta laukaus oli upea suoritus Esa Mularilta.

Lopun PAVE sai prässättyä ja ansaittu kavennus tuli kulmasta kun Miika Tiihosen antaman kulman puski Vellu Räihä maalin eteen suoraan Hannu Luttisen jalkaan. Hanski pisti pallon pömpeliin varmasti. Ottelu olisi hyvin voinut kääntyä PAVElle edullisimpiinkin lukemiin. Pete Hätinen kaadettiin repimällä 16:sta sisällä mutta tuomari ei uskaltanut viheltää rankkia. Lisäksi oli monta muuta hyvää paikkaa pistää pallo Jyri Junnilaisen taakse. Tyhmä maali pelin alusta pois ja vaikkapa rankki sisälle. No jossittelu on turhaa sillä jos tätillä olisi munat niin se olisi setä.

Päivän ehdoton onnistuja oli PAVEn Joonas Risto joka piti kajaanilaisten nopean laitalinkin täysin yössä ja kerkesi vielä mukaan hyökkäyspeliinkin.