Arkistosta vuodelta 2015

PAVE ja JoPS/2 avasivat Itä-Suomen Nelosen sunnuntaina Iisalmessa. Nousijajoukkue otti Kankaan kentältä avausvoiton, kun keltapaidat voittivat Simo Rothin, Antti Kauppisen ja Aleksi Hartikaisen maaleilla joensuulaisvieraansa luvuin 3–2 (1–0). Navakka tuuli ja kylmä tihkusateinen sää tekivät olosuhteista haasteelliset niin kentällä kuin katsomossakin.

JoPS/2 oli matkassa ilman vaihtomiehiä ja PAVElla oli täysi lista pelaajia. Se oli lähtökohta otteluun, josta muodostui kuitenkin näitä asetelmia tasaisempi. Kotijoukkue vei pallon hallinnan ja sai ajoittain painetta aikaan hyökkäyspäässään, mutta vastustajan paketti pysyi hyvin kasassa ja toisaalta se pystyi luomaan itsekin vaaralliset paikat toiseen päähän.

Nelosen kauden 2015 ensimmäisen osuman sai kunnian tehdä PAVE-kärki Roth ottelun 33. peliminuutilla. Keskikentän Hartikainen laittoi omalta puoliskolta pitkän pallon, josta Roth kamppaili joensuulaispuolustajan kanssa karaten lopulta yksin nokikkain maalivahdin kanssa ja kiertäen hänet taidokkaasti.

Toisen puoliajan alussa PAVEn ote hieman herpaantui ja JoPS/2 sai alkuun pari vaarallista tilannetta, joista toisesta sen onnistui tasoittaa peli 62. minuutilla. Kulmapotkua ei saatu siivottua maalinedustalta ja JoPS/2:n Karri Aspelund tinttasi irtopallon maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin PAVE siirtyi 2–1-johtoon myös kulmapotkutilanteesta. Petri Kalanti lähetti pelivälineen matkaan oikealta ja joukkueen kapteeni, toppari Antti Kauppinen puski sen varmasti verkkoon. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Hartikainen vapautui maalintekoon toppari Kari-Pekka Hyvärisen pitkällä pallolla puolustuslinjan läpi ja mies laukoi pallon voimalla maaliin, ja tilanne tulostaululla oli 3–1. Pariin lisämaaliinkin oli vielä hyvät tilanteet, mutta kolme osumaa merkittiin kotijoukkueen maalisarakkeeseen.

Vierasjoukkue pääsi sitä vastoin vielä kaventamaan ennen päätösvihellystä. JoPS/2 pelasi miehen vapaaksi keskittämään laidalta ja maalin edessä Janne Savolainen tyrkkäsi pallon verkkoon. Tasoituspaikoille ei vastustajaa kuitenkaan päästetty.

Kaiken kaikkiaan tasaisehkossa ottelussa PAVE oli tarvittavan verran parempi, jotta pisteet jäivät Iisalmeen. Seuraavaksi on vuorossa vierailu Varkauteen, kun PAVE reissaa toisen sarjanousijan, WJK/Klubi Akatemian vieraaksi lauantaina 9.5.

- - -

Alkaneella kaudella PAVEn pelaajille jaetaan otteluissa esitysten mukaan Kultapisteitä, jotka on nimetty sponsoriyritys Kulta Kotipalveluiden mukaan. Ansioitunein pelaaja saa kolme pistettä, seuraavat kaksi ja yksi pistettä. Pistekilpailun voittajat palkitaan sarjakauden lopussa. Ensimmäisessä ottelussa pisteet menivät seuraavasti: