Iisalmen Sanomat kirjoitti 29.7.2007 seuraavaa:

PAVE parempi maalitalkoissa

Jani Haanketo
Joensuu

PAVE Iisalmi koki synkän alun Joensuussa paikallista Palloseuraa vastaan lauantaina pelatussa Kolmosen jalkapallo-ottelussa. Viiden minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti jo 2–0, mutta PAVEn pelimoraali, taito ja tahtotaso riitti kääntämään ottelun lopulta voittoisaksi maalein 3–6 (3–3).

PAVEn puolustus ryntäili alussa itsensä täysin pihalle ja minuutin sisään pallo jouduttiin hakemaan kaksi kertaa omasta verkosta.

Vieraiden pakka oli alkuminuutit totaalisesti sekaisin, kunnes Miika Tiihonen toimi joukkueen herättelijänä hyvillä suorituksillaan.

17. minuutilla Tiihonen sai pallon laitaan, harhautti puolustajan sivurajan puolelta ja komea rintapotku päätyi maalin takanurkkaan.

Heti seuraavasta aloituksesta PAVE karvasi pallon keskialueella itselleen. Pallo pelattiin jälleen Tiihoselle laitaan, joka harhautti tällä kertaa keskelle päin ja latasi pallon jälleen samaan takakulmaan.

25. minuutilla pallo pelattiin PAVEn uudelle vahvistukselle Jonne Räisäselle rangaistusalueen sisään ja hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Riku Venäläinen vei 11 metristä PAVEn ensi kertaa ottelussa johtoon.

Vielä pari minuuttia ennen taukovihellystä JoPS iski tasoituksen. PAVEn puolustuksessa kolme miestä oli unten mailla, kun armoitettuna maalintekijänä tunnettu Raino Harinen pääsi tekemään todellisen maalintekijän maalin kauniilla nostollaan.

– Puoliajalla puolustuksen johtohahmomme Petri Hätinen otti puheillaan ison roolin, että puolustuksemme on saatava kasaan, ja että homma on asenteesta kiinni. Selvä ryhtiliike puolustuspelissämme tapahtuikin toiselle jaksolle, sanoi PAVEn valmentaja Jussi Kukkonen.

Toisen jakson alussa Tiihonen oli jälleen alustamassa PAVEn osumaa. Hän pudotti takaviistoon pallon Joonas Ristolle, jonka keskitys löysi takatolpalta Venäläisen, joka puski PAVEn 3–4 -johtoon.

Vartti ennen ottelun päättymistä Venäläinen antoi laidalta millimetrikeskityksen ja Jonne Räisänen pääsi puskemaan uudelle seuralleen ensimmäisen maalinsa.

PAVE pyöritti lopussa vaihtorulettiaan, ja aivan ottelun loppuhetkillä Ville Hakkarainen vapautti Tapio Merkkiniemen tarkalla syötöllään läpiajoon, ja Merkkiniemi iski loppunumerot 3–6.

– Hyvä olo on siitä, että voitimme ottelun, mutta samalla huono mieli ottelun alkuhetkien tapahtumista. Tuollaista alkua ei saa enää loppukaudella tulla yhdessäkään ottelussa. Toki joukkue osoitti vahvan joukkueen merkkejä nousemalla kahden maalin takaa voittoon – sellaista ei aina tapahdu.

– JoPS ei ole niin huono joukkue, mitä sarjasijoitus osoittaa ja uskon joukkueen napsivan vielä loppukaudesta pisteitä, kertoi valmentaja Kukkonen.