Arkistosta vuodelta 2019

Helatorstaina PAVE kävi pelaamassa vaiherikkaan kamppailun Riistaveden Vartialan kentällä AC BARCAn vieraana. Joukkue nousi kaksi kertaa tappioasemasta ja voittokin oli lähellä, mutta Kolmosen sarjanousijoiden välinen ottelu päättyi lopulta tasatulokseen 3–3 (2–1).

Ensimmäinen puoliaika oli vierasjoukkueelta heikompi, toisella sen peli ryhdistäytyi, mutta virheitä mahtui kummallekin 45-minuuttiselle. Kotijoukkue sai kaksi melkoista lahjamaalia.

AC BARCA oli terävämpi alkupuoliajalla. Aivan alussa PAVElla oli hyvä paine ja maalitilanne hyökkäyspäädyssään, mutta sitten ote siirtyi isännille. Heidän avausmaalinsa syntyi 22. minuutilla, kun pitkä pystysuunnan syöttö tavoitti juoksuun hyökkääjän, joka laukoi pallon ohi vastaan tulleen maalivahti Mikael Rothin.

2–0-maali tuli PAVEn puolustajan lyhyeksi jääneestä syötöstä alaspäin maalivahdille. Hyökkääjä ennätti ensin palloon ja vei isännät jo kahden maalin johtoon 31. minuutilla.

PAVE toipui hankalasta vaiheesta ja puoliajan lopun lähestyessä sai pelinsä taas paremmin uomiin. 45. minuutilla Veikot saivat ”pukukoppimaalin” Tuomas Halosen hienolla yksilösuorituksella, kun hän riisti pallon puolustukselta, murtautui 16-alueelle ja sijoitti varmasti pelivälineen maaliin.

Tauolla valmentaja Marko Kärkkäinen evästi keltapaidat toiselle puoliajalle uusin ohjein, mm. kenttämiehitystä muutettiin. Toinen 45-minuuttinen käynnistyikin PAVEn vahvassa pyörityksessä ja tulosta saatiin jo neljän minuutin jälkeen. Halonen sai pallon 16-rajan paikkeilla ja syötti Aleksi Räsäsen nokikkain maalivahdin kanssa. PAVE-laituri sijoitti pallon läheltä verkkoon ohi maalivahdin tehden kauden toisen maalinsa.

Mutta kauan ei tasatilanne kestänyt, kun kotijoukkue meni johtoon heti ensimmäisestä vastahyökkäyksestään 53. minuutilla. Keskityspallon purku oli epäonninen puolustajalta ja kuopiolaishyökkääjä kiitti sijoittaen maalin edustalta AC BARCAn 3–2-johtoon.

Seitsemän minuuttia myöhemmin iisalmelaiset kuitenkin jälleen tasoittivat 3–3:een. Konsta Kääriäinen antoi kulmapotkun ja Antti Kauppinen puski pallon maalin nurkkaan.

Viimeiset 30 minuuttia tahkottiin sitten maaleitta. PAVElla oli tilanteet voittomaaliin, vaarallisin oli boksin sisältä lähtenyt veto, jonka BARCA-vahti kuitenkin pelasti. Pallo vieraili myös iisalmelaisten maalilla, mutta Roth poimi keskitykset ja irtopallot varmasti.

Nihkeän alun jälkeen nousu kaksi kertaa tasoihin oli hyvä osoitus joukkueen asenteesta ja sitkeydestä, mutta voittoonkin oli avaimet. Aika tasaista vääntöä ottelu kokonaisuudessaan oli, joten tulos oli kuitenkin paikallaan. Avausvoitto antaa vielä odottaa itseään. Seuraavan kerran keltapaidat ovat tulessa keskiviikkona 5.6., kun Sankkurin-avaukseen saapuu vieraaksi täysin uusi tuttavuus eli JPS Jyväskylästä.