Arkistosta vuodelta 2017

PAVE reissasi sunnuntaina iltapeliin Joensuuhun, jossa vastaan asettui JIPPO/2. Mukaan Iisalmeen lähti kolme sarjapistettä, kun PAVE voitti Nelosen ottelun lukemin 2–1 (0–0). Näin joukkue palasi voittokantaan kolmen voitottoman ottelun putken jälkeen.

Vettä satoi roimasti vielä pelin alla, mutta sade loppui ennen aloitusvihellystä ja peli käytiin mukavan poutaisissa olosuhteissa, kun Mehtimäen tekonurmikenttäkin oli sopivasti kasteltu luonnon toimesta.

Alussa JIPPO/2 tarttui peliin vierailijoita paremmin ja sai aikaan pienoista painetta hyökkäyksillään. PAVE-päädyssä nähtiinkin monta kulmapotkua heti alkuun.

Jakson vanhetessa PAVE sai juonesta kiinni. Palloa vietiin eteenpäin hyvällä syöttöpelillä ja vastustajan maalia päästiin jo hätyyttelemään. Laukaisupaikkojakin saatiin luotua, mutta kohti maalia suuntautuneisiin vetoihin saakka ei vierasjoukkue vielä yltänyt. Kertaalleen pallo saatiin kuitenkin jo verkkoon, mutta laitavapaapotkusta tullut toppari Jari Ollikaisen taiteilema maali tuomittiin paitsioksi.

Heti paitsiomaalin jälkeen JIPPO/2 loi nopealla vastahyökkäyksellä huippupaikan, mutta Asse Martikaisen vartioima maali pysyi puhtaana. Kaikkiaan avausjakso oli tasaista vääntöä, jossa alku meni enemmän kotijoukkueelle ja loppu vierailijalle.

Toisen jakson alkuun sitten JIPPO/2 siirtyi 1–0-johtoon. PAVEn oma hyökkäys katkesi keskialueella pallonmenetykseen ja nopea pitkä pallo ylös tavoitti JIPPO-pelurin, joka sai sijoittaa pallon melkoisen vapaasti 16-alueelta verkkoon.

Vaikka maali toikin uutta virtaa joensuulaisten peliin, PAVE ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan joukkue sai pikku hiljaa otetta takaisin. Kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen keltapaidat rakensivat oikean laidan kautta hyökkäyksen, jossa lopulta Aleksi Räsänen syötti nousunsa päätteeksi laidalta boksiin Samu Vidgrenille ja hyökkääjän matala laukaus yllätti maalivahdin. Tulostaulu näytti lukemia 1–1 61. minuutilla.

Tasoitusmaali toi puolestaan lisää virtaa PAVEn otteisiin ja painetta syntyi kotijoukkueen maalille. Erikoistilanteetkaan eivät tuoneet onnistumisia, mutta vartti ennen loppua PAVE vihdoin siirtyi johtoon. Samu Vidgren ja Anssi Lipponen antoivat painetta JIPPO-puolustuksen avausyritykselle, mistä seurasi harhasyöttö ja Vidgren sai pallon vapaasti 16-rajalle. Mies harhautti maalivahdin ja siirsi PAVEn johtoon.

Loppuminuuteilla JIPPO/2 hankki vielä jonkinmoista painetta, mutta selkeisiin maalipaikkoihin se ei johtanut. Toisessa päädyssä avautui vastaiskuilla vielä hyviä tilanteita, mutta PAVEkaan ei niitä pystynyt hyödyntämään.

Näin tärkeät kolme sarjapistettä lähtivät bussin kyydissä Iisalmeen. Kokonaisuutena ottelu oli tasainen, eikä tasapelikään olisi ollut iso vääryys. Mutta vihdoin pallo tuntui pomppivan keltapaidoillekin, jotka kyllä pelasivat joukkueena ja yksilöinä myös hyvän pelin.

Seuraavana PAVE kohtaa sarjakärki ToUn juhannustauon jälkeen torstaina 29.6. Haukiniemellä.