Arkistosta vuodelta 2009

Image

Iisalmen Sanomat 17.5.2009:

PAVElla ja KiuPalla tiukka vääntö pisteistä

”PAVE voitti lauantaina Haukiniemen kotiottelussaan perinteikkään paikallisvastuksensa, Kiuruveden Palloilijat 4–3 (1–2). Peli oli PAVEn kevään ensimmäinen nurmella.

Ottelu alkoi varovasti molemmilta joukkueilta. PAVE hallitsi ottelua hienoisesti ja sai luotua muutamia makeita maalipaikkoja. Varsinkin Aku Tuovinen oli vaikeasti pideltävä KiuPan puolustukselle.

20 minuutin kohdalla PAVE sai vapaapotkun 16-alueen kulmalta ja Aku Tuovisen tarkka keskitys tavoitti Jani Nissisen, joka puski PAVEn ensimmäisen maalin. Tämän jälkeen PAVEn ote hieman herpaantui ja KiuPa pääsi hallitsemaan täysin keskialuetta.

Lopulta KiuPan keskialueen pyörityksen jälkeen pallo ajautui Tommi Remekselle, jonka 20 metristä lähtenyt roikkupallo yllätti maalissa pelanneen Aleksi Hartikaisen ja peli oli tasan 1–1, kun peliä oli pelattu 30 minuuttia. Maalin jälkeen KiuPan ote säilyi, sillä PAVEn vastahyökkäykset päätyivät liian useasti syöttöihin, jotka vastustaja pystyi helposti katkaisemaan ja kääntämään hyökkäyksikseen.

Aivan ensimmäisen jakson lopulla KiuPa sai vapaapotkun, joka keskitettiin PAVEn maalin edustalle. PAVEn puolustus haparoi ja maalinedustan hässäkästä Heikki Huhtilainen laittoi pallon PAVEn verkkoon. Tauolle mentiin vierasjohdossa 1–2.

Kotijoukkue aloitti huonosti myös toisen jakson. Kesken PAVEn hyökkäyksen KiuPa riisti pallon ja sai aikaan tiukan tilanteen 16-alueen kulmalle.

Tilanteesta syntyneestä rikkeestä KiuPa sai vapaapotkun, jonka PAVEn maalivahti Hartikainen yritti nyrkkeillä pois maalilta. Pallo tuli kuitenkin suoraan KiuPan Jukka Keräselle, joka pääsi sutaisemaan lukemiksi jo 3–1 KiuPalle.

Tämän jälkeen ote siirtyi PAVElle ja lukuisat tilanteet seurasivat toisiaan. 57. minuutilla Aku Tuovista rikottiin jälleen ja PAVE sai vapaapotkun.

Tuovinen antoi itse vapaapotkun, joka meni suoraan KiuPan maalivahdin Janne Soininvaaran syliin. KiuPa-vahti ei kuitenkaan saanut palloa vangittua ja se pomppasi hänen hyppysistään maaliin. Maalin varmisti liu’ullaan Jani Nissinen, jolle maali lopulta merkittiin.

Lopussa ote oli yhä enemmän PAVElla. 75. minuutilla Jaakko Isohannin keskitys löysi Antti Kauppisen pään ja peli oli tasan 3–3. Viisi minuuttia myöhemmin Aku Tuovinen tarjoili paikan Jussi Antikaiselle, joka pääsi laukaisemaan 25 metristä 4–3-voittomaalin. Lisäosumiinkin olisi ollut paikkoja.

Kotijoukkue tarjoili kuitenkin vieraille vielä tasoitusmahdollisuuden aivan viime hetkillä, mutta Aleksi Hartikainen nappasi komeasti omasta pelaajasta kimmonneen vaikean laukauksen hyppysiinsä ja pelasti kotijoukkueelle täydet pisteet.

PAVElla on nyt kaksi ottelua pelattuna ja molemmista on napsahtanut voitto.”

Maali
Antti Kauppinen puskee 3-3-tasoitusmaalin.
Maali
Jussi Antikainen laukoo PAVEn voittomaalin.

KiuPa-ottelu oli PAVEn kevään ensimmäinen tapahtuma nurmella.

Sekä Antti Kauppinen että Jussi Antikainen tekivät ensimmäiset maalinsa PAVE-paidassa.

Keltaisten seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 20.5. Varkaudessa Warkaus JK:n reservejä vastaan.

Seuraava PAVEn kotiottelu on puolestaan lauantaina 23.5., jolloin vieraaksi saapuu Suonenjoen Pallo. Ottelu pelataan lauantaina klo 16.00 alkaen ja ottelupaikaksi on ilmoitettu alustavasti Kangaslampi.

PAVE - KiuPa 4-3 (1-2)

1-0 19min Jani Nissinen (Aku Tuovinen)
1-1 29min KiuPa
1-2 44min KiuPa
1-3 52min KiuPa
2-3 57min Jani Nissinen (Aku Tuovinen)
3-3 75min Antti Kauppinen (Jaakko Isohanni)
4-3 79min Jussi Antikainen (Aku Tuovinen)

PAVEn kokoonpano: Aleksi Hartikainen (mv), Ville Hakkarainen, Petteri Hiltunen, Pasi Hiltunen, Kari-Pekka Hyvärinen (V 58min), Marko Kärkkäinen, Jani Nissinen, Jari Leinonen (V 44min), Jaakko Isohanni, Antti Kauppinen, Aku Tuovinen (C)