Arkistosta vuodelta 2010

Image

Perjantaina 4.6. PAVEn edustusjoukkue sai pelata Viitosen sarjaottelunsa tutulla Sankariniemen stadionilla. Koleassa säässä vastaan asettui Siilinjärveltä saapunut Harjamäen Teräs, joka taipui maalein 6–1 (3–1).

Todella voimakas ja puuskittainen tuuli toi oman lisänsä peliin. Kolikonheitossa onni suosi kotijoukkuetta, joka sai pelata avausjakson myötätuuleen.

Alussa peli pyöri HarTen kenttäpuoliskolla PAVEn luodessa tilanteita. Se tuotti tulosta 8. minuutilla, kun Aleksi Hartikainen puski Aku Tuovisen antaman vapaapotkun verkkoon maalin edustalta.

Mutta maalin jälkeen PAVEn peli passivoitui. Niinpä HarTe alkoi saada hyökkäyksiä ja tilanteita PAVEn maalille.

HarTe tasoitti ottelun parinkymmenen minuutin kohdalla. Kun PAVE ei saanut siivottua palloa maalin edestä kulmapotkun jälkitilanteessa, HarTen Petri Määttä laukoi pelivälineen verkkoon.

Tasoitusmaalin jälkeen kummankin joukkueen peli haki uomiaan. Ennen pitkää ote alkoi taas siirtyä iisalmelaisille. Ottelun ratkaisijaksi nousi PAVEn kapteeni Aku Tuovinen.

PAVE siirtyi taas johtoon Tuovisen illan ensimmäisellä maalilla noin puolentunnin kohdalla. Aleksi Hartikaisen syöttö keskialueelta vapautti Tuovisen läpiajoon, ja HarTen maalivahti oli voimaton, kun PAVEn kärkimies nosti pallon yli vastaan tulleen veskarin.

Vähän ennen taukovihellystä Tuovisen hieno kaukolaukaus reilusta 20 metristä upposi HarTe-vahdin näppejä ja ylärimaa hipoen maaliin. Tauolle mentiin siis 3–1-lukemissa.

Toisen jakson alussa Tuovisen hattutemppu täydentyi rangaistuspotkusta. Samuli Laitinen kaadettiin puolittaisesta läpiajosta 16-alueella, ja pallo tuomittiin pilkulle.

Muutama minuutti myöhemmin PAVEn viides maali syntyi hyvän hyökkäyskuvion päätteeksi. Marko Kärkkäinen heitti ristipallon laitaan Tuoviselle, joka syötti keskellä olleen Jani Nissisen täysin vapaaksi nokikkain HarTe-vahdin kanssa. Nissinen laittoi pallon varmasti verkon perille.

Nissinen onnistui maalinteossa toistamiseen, kun hän laukoi myös ottelun viimeisen maalin 16-rajalta noin 75. minuutilla. Syötön tarjosi Jani Sutinen.

Toisella jaksolla HarTen maalitilanteet olivat lähinnä kaukolaukauksia, jotka PAVEn maalivahti Petri Ekholm poimi helposti.

Ottelu sai ikävän päätöksen, kun HarTen pelaaja loukkasi jalkansa tahattomassa yhteentörmäyksessä. Ambulanssia odoteltaessa ottelu päätettiin yhteispäätöksellä viheltää poikki muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

PAVE matkustaa 7.6. seuraavaan sarjaotteluunsa Kuopion Kurkimäkeen, missä se kohtaa Zulimanit/PappaZulut.

PAVE - HarTe 6-1 (3-1)